Hamarosan véget ér a nyaralószezon, így mindannyiunkban frissen élnek még a balatoni hekkezések és lángosozások. Az elmúlt években a balatoni vendéglátás meglehetősen megosztó téma a nyaralók körében, s még családon belül is késhegyre menő viták zajlanak arról, melyik büfébe vagy étterembe érdemes menni. A kérdés sokaknak fontos, ugyanis egy felmérés szerint a magyarok negyede évente egyszer ellátogat a Balaton partjára.
A vendéglátás munkaerőhiányát alaposan megérzi a mindenkori vendégkör, ugyanis a lassú kiszolgálás mellett gyakran panasz tapasztalható az ételek minőségével, mennyiségével vagy túlárazásával kapcsolatban.
Pedig a hírek szerint idén egy szakács akár egymillió forintot is összeszedhetett havonta.
A NAV és a Nébih nem véletlenül indított grandiózus razziát a magyar tengernél: a horror áron mért, ám olajban tocsogó lángosok, frissensültek riasztóak lehetnek a vendégek számára, emiatt pedig sokszor kereshetünk magunknak másik vendéglátó egységet.
De vajon megtaláltuk-e már az igazit?
Ugyanis a Balaton nem csak az észvesztve rohangáló pincérek, a kevés töltelékkel kiadott palacsinták és a vizezett sörök lelőhelye, hanem igazi gasztroélmények hazája is. Nagyszerű fagylaltozókat, igazi olaszos pizzériákat, gourmet éttermeket, híres borászatokat, apró hekkezőket is felfedezhetünk nyaranta a Balaton legjobb strandjain és legszebb városaiban.
Várják olvasóik véleményét a cikk alatt kommentben, vagy Facebook oldalon, illetve e-mailben a vgonline@vg.hu címen.