2019.05.19. 11:00
Nemzetközi sakkfesztivált rendeznek Zalakaroson
Ha május, akkor Zalakaros, és ha Zalakaros, akkor sakk. A fürdővárosban jövő csütörtöktől rendezik meg a 38. Nemzetközi Zalakaros Sakk­fesztivált, a Bárczay László Emlékversenyt.

A viadal szerdai sajtótájékoztatóján Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere örömmel jelentette be: júniustól a megyei értéktárba is bekerült a karosi sakkfesztivál.

– Nem sok olyan sakkozó van Magyarországon, aki a közel négy évtized alatt ne fordult volna meg a fürdővárosban, a Polgár lányoktól kezdve a jelenkor élversenyzői­nek tekinthető hazai sakkozókig bezárólag. – A polgármester arról is beszélt: szeretné, ha egy avatott kéz egyszer papírra is vetné a viadal történetét, és ki lenne erre a legalkalmasabb, mint Horváth Tamás, a verseny egyik ötletgazdája és máig szakmai főszervezője. – Összességében nem csak egy egyszerű sakkversenyről van szó, ez több annál – tette hozzá Novák Ferenc.

Fotó: Zaol.hu / Szekeres Péter

A Z. Csuti SK-Hydrocomp SK szakmai vezetője, Horváth Tamás az idei viadal fontosabb részleteivel szolgált. A 38. alkalommal sorra kerülő erőpróba hazai viszonylatban a legerősebbnek tekinthető, s megemlítette: – Két éve 56 nemzetközi nagymester érkezett Zalakarosra, ami tekintélyes szám. Az idei viadal ennél kisebb volumenű lesz, szerdáig százötvennél járt a nevezők száma, de a csütörtöki nyitányig ez a szám még bővülni fog. Nagyon sok fiatal, tehetséges sakkozó érkezik, hiszen hivatalosan a zalakarosi lesz az idei U20-as magyar bajnokság is. Közel 40 nemzetközi címmel rendelkező sakkozó indul, szerdai adatok szerint 14 országból.

Kiemelt kép: Pixabay

Forrás: Zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva