likeBalaton.hu | 2021.06.18. 12:00
Indultok a Balatonra? Ezeket tudnotok kell az utakról!
Mikor van a legnagyobb dugó az M7-esen? Hol van felújítás az autópályán? Merre ne menj a tó körül? Itt a válasz!

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján jól körülhatárolható, hogy mely időszakokban használják a Balaton és a Velencei-tó felé autózók az M7-es autópályát.

Pénteken 14 és 20 óra között, míg szombaton 8 és 13 óra között indulnak el a legtöbben Budapest irányából.

Vasárnap pedig a főváros felé vezető oldalon 12 órától egészen az esti órákig telítettek a sávok, a legtöbben 17-18 óra körül kelnek útra, de sokszor még 22 órakor is erős a forgalom tájékoztat a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Torlódás az M7-esen. Nyári hétvégéken a sávok kibővítésével sem lehetne kiszolgálni az óriási forgalmat
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

 

Az M7-es autópályán,
– Törökbálint térségében felújítanak egy hidat. A 14-es km-nél mindkét oldalon a leállósávot elkerítették.
– a 156-os km-nél lévő Táskai pihenőt műszaki hiba miatt mindkét oldalon lezárták.

A 71-es főúton,
– Keszthely északi elkerülőjén, a Hévízi úti- és a Külső Zsidi úti (Várvölgyre vezető út) körforgalom közötti szakaszon útépítők dolgoznak. A Balatonszentgyörgy felé autózók a főúton sebességkorlátozás mellett haladhatnak, de a Badacsony felé tartókat a Csapás út felé terelik el.
– Keszthely közelében a 116-os km-nél, a 76-os főút csatlakozásánál útszűkületen kell áthajtani.

A 73-as főúton, Csopak belterületén körforgalmat építenek át a Füredi út és a Veszprémi út kereszteződésében. Az 1-es km-nél lezárták a fél útpályát, napközben jelzőőrök irányítanak.

A Balaton nyugati részén, a 76-os főúton, Balatonszentgyörgynél a 7-es km-nél, illetve a 8-as és a 9-es km között építési munkák miatt korlátozásokra készüljenek. A munkaterületeknél a fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

 

Ha az autópályán jelentős torlódás van

Ilyenkor érdemes kerülőutat választani. Igénybe vehető az M6-os autópálya is, amelyről több csomópontnál is vissza lehet jutni az M7-es autópályára például a 62-es, 64-es főutakon keresztül.

 

Az M7-es autópályához kapcsolódóan a 710-es főút gyorsabb és biztonságosabb eljutást biztosít az északi part irányába. Azoknak, akik nem gyakran utaznak a Balatonhoz, és a főváros felől közelítik meg az északi partot az M7-es autópályán, továbbra is fontos információ, hogy a 710-es főúti csomópontnál kell letérni az autópályáról, ugyanis a lehajtóágak csak a párhuzamosan futó, úgynevezett elosztó pályáról érhetők el. Akik ezt elvétik, már nem tudnak letérni a megszokott helyen, így csak tovább haladva, a 98-as jelű Siófok-kelet csomópontban tudnak visszafordulni. (Ehhez viszont szükség van már a Somogy megyei autópálya matricára.)

 

Forrás: utinform.hu
Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva