2019.06.07. 23:31
Itt a spárgaszezon, irány a konyha!
Hirdetés - Végre elérkezett a spárgaszezon, ami egészen júliusig kitart. Érdemes kihasználni ezt az időszakot és minél több spárgát fogyasztani, hiszen nem csak finom, de rendkívül magas tápértékű zöldség.

Egy igazi csodazöldség, melynek magas a vitamintartalma, gazdag folsavban és értékes aminosavakban. Nem mellékesen pedig kalóriaszegény és könnyen emészthető. Szinte alig tartalmaz szénhidrátot, valamint remek vízhajtó hatású.

Íme néhány egyszerű és gyorsan elkészíthető spárgás recept:

Előétel – Baconbe tekert spárga

A hozzávalók listája meglehetősen rövid ennél a finom előételnél, nincs szükség másra, mind tisztított spárgára, bacon szeletekre, melyeket spirál alakban a spárgára tekerünk. Fűszerezésre sincs szükség, hiszen a bacon sós ízét átveszi a spárga is. 180 fokon előmelegített sütőben pirulásig sütjük és már tálalhatjuk is.

 

 

Főétel – Spárgás tészta

A spárgát tisztítás után ujjnyi darabokra vágjuk és vajon 10 perc alatt megpároljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd felöntjük tejszínnel és addig főzzük, míg mártásunk kellően besűrűsödik. Összekeverjük a frissen főzött durum tésztával és tetejére parmezán sajtot reszelünk.

Leves – Spárgakrémleves

A spárga receptek között az egyik leggyakrabban készített étel a krémes spárgaleves. Apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítunk, majd hozzáadjuk a megtisztított és ujjnyi darabokra szeletelt spárgát, valamint 2 kis szem felkockázott burgonyát. Néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük fél liter alaplével. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverünk egy doboz főzőtejszínt és még egyszer felforraljuk, hogy besűrűsödjön.

Köret – Spárgasaláta

Az egyik legkedveltebb spárgából készült étel receptje pedig nem is lehetne egyszerűbb.

Első lépésként 5-7 perc alatt roppanósra főzzük a megtisztított, feldarabolt spárgát, majd, ha megfőtt leöntjük hideg vízzel. Feldarabolunk néhány szem koktélparadicsomot, egy marék diót és egy adag feta sajtot. Az összes hozzávalót összekeverjük és ízlés szerinti öntettel kínáljuk.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva