Krausz Andrea | 2019.10.09. 08:00
Itt vannak a legjobb balatoni tökös programok
Szemet gyönyörködtető, mesterien kifaragott töklámpások, ízletes sütőtökös ételkülönlegességek, szabadtéri mulatságok, vásári forgatagok, hátborzongató túrák, jelmezes futóversenyek. Mindez a Balaton környékén!

Összegyűjtöttük a színpompás rendezvényeket a tó körül, amelyek az őszi hónapokban kínálnak kikapcsolódást a családok számára. A kínálat változatos, érdemes tehát végigböngészni a következő programajánlót!

Fonyód – Tök Jó Nap

Ha egy igazán hangulatos őszi programra vágysz, akkor irány a fonyódi Dísz tér, ahol október 12-én harmadik alkalommal rendezik meg a Tök Jó Nap elnevezésű programot!
A dél-balatoni városban ilyenkor minden a tökről szól. Megcsodálhatjuk a tökfaragó verseny elképesztően szellemes alkotásait, megkóstolhatjuk a Tök Jó Sütik versenyének finomságait, és csodájára járhatunk a kitelepülő vendéglátósok tökös ételeinek. Ha már tele a hasunk, akkor rophatjuk a táncházban, a gyerekek betérhetnek a népi játszótérre, és megismerkedhetnek az őszi betakarítás régi hagyományaival is. Ezen kívül még egy csomó minden várja az érdeklődőket! A részletes programról itt lehet olvasni!

Az ötletes tökfaragványokkal értékes ajándékokat lehet nyerni Fonyódon (Fotó: Krausz Andrea)

Zalakaros – Tök jó Zalakaroson

Bolyongtál már szalmabála-labirintusban? Nem? Akkor irány Zalakaros, ahol Tök jó Zalakaroson címmel őszi programsorozat várja a vendégeket október 26. és november 2. között.
Az interaktív feladatokra épülő labirintust a Gyógyfürdő téren találhatjuk, ahol a többi között tökfaragás, Halloween-party és különböző zenés programok is zajlanak. Persze Zalakaroson nem lehet kihagyni a fürdőzést sem, a Zalakarosi Fürdőben például gyermekanimációval, Halloween kölyökdiszkóval, jelmezversennyel, töklámpás-faragással készülnek a programszervezők. Érdekelnek a részletek? Itt elolvashatod!

Egyedülálló szalmabála-labirintus Zalakaroson (Fotó facebook/Zalakaros)

Balatonlelle – TÖKéletes Nap

Nem csak TÖKéletes, de TÖKételes is lesz ez nap, mivel meghirdetik a tökös ételek versenyét október 26-án, szombaton. Miközben zajlik a tökös finomságos mustrája, a balatonlellei szabadtéri színpadon zenés programok szórakoztatják a közönséget. Az ízig-vérig családi rendezvényen játékos vetélkedők, kézműves foglalkozások és kirakodóvásár is várja az érdeklődőket. További részleteket itt lehet olvasni.

Sütőtökös ételek versengenek Balatonlellén (Fotó: Shutterstock)

Igali-Gyógyfürdő – Halloween Party

Megszokhattuk, hogy a déli Balaton-parthoz közeli gyógyfürdőben mindig történik valami. A gyerekeket tökfaragó verseny és arcfestés, a felnőtteket zenés fürdő-party várja október 26-án.
Még a szauna-szeánszok is Halloween jegyében zajlanak. Vajon milyen lehet a Boszorkánycsábító vagy Vérfagyasztó szaunázás? Ha kíváncsi vagy, olvasd el a részletes programot!

Gyógyvíz és Halloween-buli Igalban (Fotó: Igali-Gyógyfürdő)

Balatonfűzfő – Borzongás Fesztivál

A Borzongás éjszakája vár mindenkire Balatonfűzfőn október 26-án! A volt Jókai iskola udvara, a Balaton Secreto Szabadulószobák Horrorházának a környéke sok sejtelmes történetet ígér.
Éjszakai túra rút banyával, szörnyekkel, zombikkal, Drakulákkal, merénylőkkel, lepkeszörnyekkel, langaléta garabonciásokkal. Ahová lépünk, mindenütt sejtelmesen pislogó töklámpások és szörnyek teremnek. A szervezők várják a jelmezbe öltözött személyeket, családokat, baráti társaságokat. Itt vannak a részletek!

Családok is jelentkezhetnek a Borzongás Túrára (Fotó: Veol.hu)

Balatonalmádi – Tökfesztivál

19. alkalommal szervezik meg október 27-én délután a népszerű Tökfesztivált Balatonalmádiban. A Pannónia Kulturális Központ előtti parkolóban őszi vásári forgatag fogadja a látogatókat.
A Nők a Balatonért Egyesület helyi csoportjának szervezésében ismeretterjesztő bemutatókra és természetesen töklámpás-faragásra invitálják az érdeklődőket. Megkóstolhatjuk az ízletes tökös sütiket, este pedig sétálhatunk is egy jót a meghirdetett “alkonytúra” keretein belül. Részletes program itt található.

Tökfesztivál Balatonalmádiban (Fotó: balaton-almadi.hu)

Siófok – Tökös Futás

Macskák, csontvázak, boszik és múmiák futnak együtt november 3-án, a Balatuning Egyesület által szervezett Tökös Futáson. Persze nem muszáj beöltözni, de a halloweeni buli akkor kerek, ha a bárki számára teljesíthető 1500 méteres távot hasonló szerelésben kocogják le a felnőttek és a gyerekek. Ezúttal a siófoki hajóállomás környékét veszik birtokba a mozogni vágyók, ahol a szervezők szülinapi tortával is megkínálják a futókat, nehogy valaki korgó gyomorral térjen haza az eseményről. Szóval sálakat, sapkákat fel, és irány a Tökös Futás, a mi a novemberi hónap egyik legvidámabb programja! Az esemény részletes leírása itt található!

Halloween hangulatú Tökös Futás Siófokon (Fotó: Krausz Andrea)

Összeállította: Krausz Andrea

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva