viharjelzés: Siófoknál 1
13°
22° 10°
DNY
1 km/h
2018.11.15. 20:00 Japán leves libahússal? Siófokon elrajtol a Liabadalom!
Megosztom
Vadonatúj gasztronómiai fesztivál indul a hét végén Siófokon, ahol főszerepet kapnak a libás étkek és a kiváló balatoni borok. A Libadalom november 16. és 18. között várja az ínyenceket, akik a Fő téren kialakított gourmet-sétányon kóstolhatnak különlegességeket.

A szervezők felkérésére települ ki három napra a Víztorony tövébe a siófoki Egy Csipet Nádas étterem, a Déli Part BBQ, a balatonfüredi Neked Főztem és a Budapesten, valamint a szezonban Bogláron és Siófokon is működő Paletta Bisztró. A régiós borászatok közül a balatonlelle-rádpusztai Ikon, az ugyancsak lellei Konyári Pincészet és a badacsonyi Laposa Borbirtok lesz jelen a fesztiválon.

Izgalmas libás variációkra számíthatunk, a megkeresés ugyanis úgy szólt az éttermek felé, hogy libaétel készüljön, de máshogy. A konkrét ételeket fedje egyelőre homály, legyen meglepetés, előzetesen csak annyi, hogy Dzsozi, a Déli Part BBQ pitmastere egyedi japán fogásokon dolgozik, és mint közösségi oldalán írja: whisky-, étel-, stand- és hangulat-installációval készül, liba ramen levest és kushiyakit, vagyis nyárson sült húst is lehet majd kóstolni!

A Márton-nap köré szerveződő Libadalom odébb tolódott egy héttel, az előző hétvégébe ugyanis bejött egy szombati munkanap, így nem volt érdemes háromnapos fesztivált akkorra tervezni.

A siófoki rendezvény újdonsága lesz, hogy a Taste of Balaton elnevezésű gourmet-sétányon gasztrojeggyel lehet majd kóstolni – mondta Pintér Tamás, a főszervező Balaton-parti Kft. vezetője. – 300, 500 és 1000 forintos címleteket lehet vásárolni a helyszínen 10 és 22 óra között, viszont a le nem fogyasztott jegyeket már nem lehet visszaváltani. Ez a gasztrofesztiválokon már bevált fizetési módszer lehetővé teszi, hogy a kitelepülőknek ne kelljen készpénzzel foglalkozniuk.
Megpróbálkozunk egy jellegében új gasztronómiai rendezvénnyel, amihez alapot ad, hogy a városban működik egy vendéglátást oktató szakiskola. Vannak, akik kifejezetten kedvelik a gourmet-kínálatot, mások pedig lehet, hogy még nem juthattak el egy ilyen jellegű étterembe, de most lehetőségük adódik kedvező költségáron megkóstolni az újragondolt ételeket is. Lesznek libával kapcsolatos népi gyerekjátékok a kulturális központ előtti téren, a jelen lévő ismert büfések, gasztrósok pedig hagyományos libacombokkal, libatöpörtyűvel várnak mindenkit – mondta Pintér Tamás.

Az ingyenes rendezvényen folyamatos programok szórakoztatják a közönséget. A többi között pénteken fellép a Beatrice és Nagy Feró, szombaton Cserháti Zsuzsa- és Máté Péter emlékkoncert lesz, amelyen Kocsis Tibor, Tabáni István és Kratelli Josephine idézi meg a legendás énekeseket, vasárnap pedig az Irie Maffiát hallhatja a közönség.

Krausz Andrea

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva