Benedek Bálint / zaol.hu | 2020.06.02. 08:00
Június 16-tól várnak a balatoni táborok
A zalaszabari Holnapocska Tábor és Zobori Élménypark, a gyerekek egyik kedvenc ott­alvós tábora idén nyáron is feledhetetlen élményekkel várja a diákokat.

A Magyar Közlönyben a minap megjelent: június 16-tól a gyermek- és ifjúsági táborok – napközis és ottalvós szervezésben egyaránt – megtarthatók lesznek. A zalaszabari Holnapocska Tábor társalapítója, Szabadics Zoltán elmondta: a kormány zöld jelzése értelmében jövő héten megkezdik a szervezést.

– A bejelentést tudomásul vettük, de a részletszabályok valószínűleg később látnak napvilágot. Mi arra készülünk, hogy a legszigorúbb feltételrendszernek kell megfelelnünk a gyerekek biztonsága érdekében. Már kidolgoztuk az eljárásrendet, melyben számos óvintézkedést vezettünk be.
A szülők által kitöltött egészségügyi igazolással érkezhetnek a gyerekek, vírustesztet nem kérünk. De például a tábor területén lesz egy elkülönítő helyiség, ahová azok a fiatalok kerülhetnek, akik bármilyen betegség tüneteit mutatják. A velük egy légtérben tartózkodó személy minden esetben védőfelszerelést húz, s azonnal értesítjük a szülőket, valamint a mentőszolgálatot. A pedagógusok és az animátorok a belső terekben kesztyűt, arcmaszkot viselnek.
Felhívjuk a diákok figyelmét a megfelelő higiénia betartására, a többszöri alapos kézmosásra. Továbbá a kis létszámú, fürdővel és mellékhelyiséggel ellátott szobákat naponta többször takarítjuk, a különféle játékeszközöket, illetve kilincseket sokkal gyakrabban fertőtlenítjük.

Korábbi pillanatkép a zalaszabari Holnapocska Táborból. Idén a legszigorúbb feltételrendszernek kell megfelelniük a szervezőknek a gyerekek biztonsága érdekében; Fotó: ZH Archívum/Szakony

Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, szinte csak szabadtéri elfoglaltságokat terveznek. Ha mégis fedett részen lennének, akkor a résztvevők kisebb csoportokban játszhatnak.

A Zobori élményparkban található a Balaton hullámvasút és hatalmas vízi csúszdák is várják a gyerkőcöket!

Fotó: Gergely Szilárd, Zalai Hírlap

– A gyerekek alig várják, hogy végre a szabad levegőn lehessenek és önfeledten játsszanak a barátaikkal. Most az őket felügyelő pedagógusok felelőssége lesz, hogy a lehetőségeken belül vigyázzanak rájuk. Ettől függetlenül minden nyáron, minden táborban történhet más megbetegedés is, ez nem zárható ki. A Szent Erzsébet gyógyulótáborok még nem indulnak, ezeket az egészségügyi intézményekkel szorosan együttműködve legkésőbb júliustól folytathatjuk – fogalmazott Szabadics Zoltán.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva