PR cikk | 2021.02.08. 12:14
Kazán-lazán, avagy az internetes kazán vásárlás előnyei
Hirdetés - Vannak háztartásunkban elengedhetetlen eszközök, amik egytől egyig a kényelmünket szolgálják. A tiszta ruhákat, a főtt ételt, a melegvizet a fürdéshez… Különböző eszközök, különböző céllal, egy azonban közös: mindegyik alapos választást és időnkénti cserét igényel.

 

Az internetes kazán vásárlás előnyei

(Fotó: pexels.com)

 

A kazánok számos kényelmi funkciót látnak el otthonunkban: meleget és melegvizet adnak, amit aztán kedvünkre használhatunk fel mosogatásra, fürdésre, vagy csupán kézmosásra. Olyan komfortot biztosít, ami miatt megérdemli a kiemelt figyelmet, az alapos kiválasztást, valamint azt is, hogy idejében gondoskodjunk a cseréjéről.

Ugyanis bármennyire csúcsteljesítményű vagy drága, márkás kazánt vásárolunk, mindenképpen szükségessé válik a cseréje bizonyos időközönként, átlagosan 15 évente, de természetesen ez sok különféle tényező függvénye.

Mivel viszonylag ritkán, akár több évtized elmúltával cseréljük le kazánunkat, alapos utánajárást igényel a megfelelő készülék kiválasztása. Ráadásul nem csak a csere során, de az első készülék kiválasztásakor is nagy figyelmet szükséges szentelnünk a számunkra ideális kazán megválasztására.

Az internetes boltokban, például a webkazán oldalán már rengeteg hasznos információt megtalálhatunk, ami a választásunkat segíti, mégis sokan automatikusan a régi, jól bevált megoldásokhoz folyamodnak.

Az interneten rengeteg hasznos információt megtalálhatunk.

Az interneten rengeteg hasznos információt megtalálhatunk. (Fotó: pexels.com)

A régi gázkazán sokan automatikusan egy másik turbós gázkazánra vagy kombikazánra cserélnék, nem figyelembe véve azt a tényt, hogy a nyílt égésterű, hagyományos kéményes gázkazánok ideje már leáldozott.

Nem csupán környezetbarátabb, de kényelmesebb és egyben korszerűbb megoldások találhatóak a piacon, amihez már otthonunk ajtaján sem kell kilépnünk. A különféle webshopokban elképesztő választékkal találkozunk, és az ott található információk talán még jobban segítenek eligazodni, mint a személyes vásárlás alkalmával egy nekünk segítő eladó tenné. A webkazán oldalán ráadásul a sok információ mellett telefonos segítségnyújtás lehetősége is szerepel, ami még a laikusok számára is megkönnyíti a választást.

Bármilyen webshopból is válasszuk ki új kazánunkat, az biztos, hogy érdemes a korszerűbb megoldások között válogatni.

Ahogyan már utaltunk rá, nem elhanyagolható szempont például, hogy kazánunk nyílt- vagy zárt égésterű. Míg előbbi a lakásunkon belülről, addig az utóbbi a kinti oxigénből táplálkozik. Talán mindenki számára egyértemű, hogy a zárt égésterű kazánok jóval nagyobb biztonságot jelentenek.

Webshopból választva ráadásul nem csak korszerű, de mindig az aktuális szabályozásnak megfelelő lehetőségeket találunk.

Például a 2016-ban életbe lépett kondenzációs kazán rendelet csak olyan gázkazán beépítését engedélyezi, aminek a szezonális hatásfoka minimum 86 százalék. Nem szükséges azonban ismernünk az összes aktuális szabályozást, hiszen az internetes oldalakon már csak ezeknek megfelelő kínálatot találunk.

Érdemes tehát az interneten a lehetőségeket felmérni, összehasonlítást végezni, de akár a vásárlást is intézhetjük ezeken a felületeken. Biztosak lehetünk abban, hogy online a legtöbb esetben jóval több segítséget kapunk, ráadásul az árak is kedvezőbben alakulnak, mint a fizikai boltokban.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva