veol.hu/Laskovics Márió | 2021.05.08. 10:00
Kerékpáros zarándokutak és táborok a Balaton-felvidéken
Fiatalokat és kisgyermekes családokat célzó eseményeket szervez a Balaton-felvidéken, a tó körül és a Bakonyban a Veszprém Egyházmegyei Ifjúságpasztorációja és a Mária Út Egyesület.

A két szervezet együtt szervez több keresztény programot a Bakonyban és a Balaton-felvidéken az idei nyárra, mondta el a Veolnak az egyik szervező, Vásár­helyi Dániel.

A kínálatban szerepelnek egynapos kerékpáros zarándoklatok Veszprémből a Balatonhoz, többnapos táborok fiataloknak és családosoknak a Tihany–Bakonybél–Pannonhalma útvonalon, valamint a Káli-medencében, Káptalantóti bázissal. Ezen kívül lesz négynapos napközis tábor általános iskolásoknak a Bakonyban, valamint hétnapos Balaton-kerülő kerékpáros zarándoklat balaton­almádi indulással és érkezéssel.

– A kalandra, a természet és belső értékeink felfedezésére a lelki töltekezésre vágyó általános iskolás és középiskolás fiatalokat hívjuk, több programunkkal pedig a kisgyermekes családokat szólítjuk meg. A zarándoklás népszerűsítését célul kitűző táborainkban alaposan kidolgozott gyakorlati és lelki programokat kínálunk képzett vezetőkkel és közreműködőkkel.

Hétnapos Balaton-kerülő kerékpáros zarándoklatot is szerveznek Balatonalmádi indulással
Fotó: Pesthy Márton/Napló

– A júniusi hétnapos Zarándoktábor programot a Tihany és Pannonhalma közötti Szent Jakab-zarándok-útvonalon, teljes ellátással, csomagszállító kísérőkocsival indítjuk. Az esemény kulcsszava a közösség, csend, elmélyülés, teremtett világ, küldetés, játékok és éneklés. A júliusi ötnapos táborokban pedig a Káli-medence természeti értékei között sok vidámság és mozgás, napi szentmise, kirándulás a tanúhegyeknél, közös sütés-főzés, éneklés, imádság és tábortűz várja a jelentkezőket – jegyezte meg Vásárhelyi Dániel.

A díjmentes kerékpáros zarándoklatokon kívül minden rendezvény önköltséges. A további részletekről a Veszprém Egyházmegyei Ifjúságpasztoráció közösségi oldalán vagy a Mária Út honlapján lehet tájékozódni.

Vásárhelyi Dániel kiemelte, hogy a programok nem nyereségorientáltak: a júniusi Zarándoktábort az Aktív Magyarország program támogatja, a júliusi Balaton-felvidéki táborokhoz jelentős hozzájárulást ad a Veszprémi Főegyházmegye, az egynapos kerékpáros alkalmak ingyenesek, a szervezésben részt vevők pedig önkéntesen vagy csak jelképes honoráriumért végzik munkájukat.

Forrás: Veol.hu
Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva