likeBalaton.hu | 2020.09.29. 18:53
Késsel támadt vitorlázókra egy dühös balatoni horgász
Rosszul végződött a horgászat a hétvégén egy felsőörsi férfinek. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt nyomoznak ellene.

Vasárnap a késő délutáni órákban Alsóörsön horgászott egy mólóról, egy 66 éves felsőörsi férfi, amikor a jelzése ellenére egy hozzá közel elhaladó vitorlás leszakította a horgászbotjának szerelékét. A férfi ezután az éppen kikötő hajó után eredt, majd felment rá, és szóváltásba keveredett az azon utazó házaspárral. A vita hevében a horgász egy kést vett elő és hadonászni kezdett vele. A nagy vehemenciája közepette felsértette az egyik vitorlát is. A vitorlázók értesítették a rendőrséget. A kiérkező járőrök a helyszínről előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki a feldühödött horgászt.
Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás ellene.

Ez a kés került elő a vitorláson. A dühös horgász biztosan megbánta már, hogy ennyire elvesztette a fejét
Fotó: police.hu

Az általunk megkérdezett ügyvéd szerint ezzel a horgász valóban megvalósított a garázdaságot. De, mivel felment a hajóra, magánlaksértést is elkövetett és mivel súlyosabb eredménye is lehet annak, ha valaki késsel fenyegetőzik, súlyos testi sértés kísérlete is lehet majd a vége az eljárásnak. Mindkét cselekménynek 1-3 évig tartó szabadságvesztés lehet a vége…

Nyitókép: horgászcsónakok a Balatonon – Olvasói fotó/Niederhoffer Edina

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva