– Ahhoz, hogy hangulatában igazán a balatoni emlékeinkhez kapcsolódó hamburgert készítsünk, ötvöztük a tónál kapható hamburgerek legjobb elemeit és modernizáltuk őket. A jellemzően sok salátával, kígyóuborkával, és a ketchup-mustár-majonéz szentháromsággal készülő balatoni hamburgerek ízvilágát így hozhatjuk vissza –mondta Susánszky Ádám a Zing tulajdonosa, aki hozzátette, hogy a retró hambi recepttel fél millió forintot gyűjtöttek össze, a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítványnak.
Lássuk a receptet, amely Tihanyban már kóstolható is.
Hozzávalók:
1 db hamburgerzsömle
2-3 salátalevél
¼ lilahagyma
¼ paradicsom
½ kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
1-2 kisebb befőző uborka a savanyú ubis relish-hez
1 szelet érlelt trappista sajt
14 dg marhahúspogácsa
A szószhoz:
1 evőkanál, lehetőleg házi ketchup
1 evőkanál mustár
1 kávés kanál majonéz
Elkészítésért görgess lejjebb!
?NYÁR+BALATON=BALCSI BURGER?Hamburgerevés közben még jót is cselekszel. Mit szólsz?Legújabb special burgerünknek…
Közzétette: Zing Burger&Co – 2019. június 26., szerda
Elkészítés:
Jó minőségű marhasúból gyúrunk 14 dekás húspogácsát, amit mindkét oldalon 3-3 percig magas lángon grillezzük, majd sózás és borsozás után egy szelet érlelt trappistával letakarva pihentetni tesszük. A forró húspogácsán a sajt kellemesen átmelegszik és kicsit ráolvad.
Félbe vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk a zsömle belsejét, az aljára 2-3 vékonyra vágott saláta levelet teszünk, erre pedig ízlés szerint egy vagy több karika paradicsomot és lilahagymát helyezünk. Meglocsoljuk a házi ketchupból, mustárból és majonézből 1/4-ed,1/4-ed, 1/2-ed arányban készülő retró hamburger szószunkkal.
Erre helyezzük a húst, majd a tetejére az kígyóuborkából, befőzőuborkából és hagymából készülő ”ubisali„ relisht. Ehhez a zöldségek felaprítjuk, és a keveréket leforrázzuk ecetes-cukros befőzőlével, majd egy gerezd fokhagymát reszelünk hozzá. Ezzel köszön vissza a strandbüfék régi ízvilága! A zsömle felső részét gyerekkorunk édes-pikáns mustárjával kenjük meg a tökéletes retró összhang elérése érdekében.
Forrás: Vidék íze
Összeállította: Szaniszló Hajnalka
Nyitókép: Shutterstock