viharjelzés: Siófoknál 2
25°
27° 19°
É
11 km/h
2019.03.20. 06:00
Autós és motoros fesztiválok a Balaton körül
Motor, robogó, oldtimer, modern autócsodák, chopperek és még sorolhatnánk. Felvonulások, fesztiválok, találkozók, színes kísérőprogramokkal a guruló csodák szerelmeseinek – és családjaiknak is. Mutatjuk, hová érdemes ellátogatni a Balaton partján.

Amerikai autók, BMW-k, Seat-ok, Harley-k, Volkswagen-ek, gigantikus veteránok, óriási bulik, nyaralás és szórakoztató programok. Az autós és motoros találkozóknak egyre nagyobb kultúrája van országszerte, s ebből a Balaton sem maradhat ki, pláne, hogy ilyen környezetben máshol nem s lenne lehetősége a guruló csodák szerelmeseinek arra, hogy hódoljanak a közös szenvedélynek.

A családoknak is kifejezetten tartalmas szórakozást nyújtó rendezvények már csak a kiállítás-jellegük miatt is remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy csillogjon a gyermekek tekintete. Sok helyen ki is lehet próbálni az autókat, fel lehet ülni a kiállított motorokra, amely a kicsiknek természetesen óriási élményt jelent.

Fotó: openroadfest.hu

Emellett számos kísérőrendezvény – szépségversenyek, koncertek, foglalkozások – is vannak, így kiváló alkalmat biztosítanak a közös élmények megélésére.

Érdemes figyelembe venni azt is, hogy ezek a rendezvények nem csak a motorok és az autók iránt rajongó férfiakat, hanem a jó csajokat is érdeklik, akik természetesen szexi motoros cuccokban feszítenek – szó szerint! – akár a motoron, akár a volán mögött vagy éppen a zászló mellett, de mindenképpen szemet gyönyörködtető formában.

Fotó: openroadfest.hu

Természetesen a csajok is jobb, ha nyitva tartják a szemüket az ilyen eseményeken! Mindent összevetve ezek az események remek találkozási pontok azoknak, akik a saját érdeklődésükhöz hasonló párt szeretnének találni maguknak. Inkább itt, mint a Tinderen.

MOTOROSOK

Szezonnyitó motorszentelés! Zalakaroson rendezik meg a túrával egybekötött eseményt, amelyen koncert, motorszépségverseny és még közlekedésbiztonsági verseny is lesz.

Április 27-én Tapolcán rendezik meg a szezonnyitó motoros felvonulást, ahol közel 200 Harley vonul majd fel a Fő téren. Mind a hangerő, mind a látvány letaglóz majd.

Böngészd további motoros események listáját itt!

AUTÓSOK

Az amerikai autók szerelmeseinek
Zamárdi idén a V8 amerikai autós találkozónak ad otthont, ahol veterán és tuning autók is felvonulnak és megtekinthetőek lesznek majd. Számos motoros szövetség és klub is képviselteti magát az eseményen, s többek között jelen lesz az Országos Gyermekmentő Szolgálat, valamint a Magyar Vöröskereszt is, így jótékonykodásra is lesz lehetőség.

A bogarakra vágyóknak
Júniusban Balatonalmádiban rajzanak a bogarak, sok-sok Herbie-t lehet majd megcsodálni egy helyen.

Tuning találkozóból országos szinten a balatonfüredi a legnagyobb, s mint ilyen nem csupán autós szépségversennyel, hanem számos egyéb kísérőprogammal is készül az érdeklődőknek.

Aki a SEAT-ért bolondul, ide látogasson el, aki a Volkswagen-ért, ide. Ha a Lada szerelmese vagy, akkor itt a helyed, ha pedig a veterán járművekért dobban a szíved, akkor a Nemzetközi Veteránjármű Találkozón a helyed.

Természetesen nem lehet kihagyni a téma kapcsán a Harley-Davidson Open Road Festet sem, amely a régió legnagyobb ilyen eseménye, de nemzetközi szinten is az egyik legjelentősebb Harley-esemény. Itt minden információt összegyűjtöttünk róla!

További autós találkozók listája itt érhető el!

Fotó: Pixabay

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva