2019.08.23. 14:00
Két helyszínen 45 izgalmas kézilabdameccs Bogláron
Jó programnak ígérkezik a hétvégén az ingyenesen látogatható nemzetközi NEKA-kupa. Augusztus 23 és 25. között 14 kézilabdaklub felnőtt, ifjúsági és serdülő csapatai lépnek pályára a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnokában, valamint az Urányi János Sport és Szabadidőközpontban.

Idén ötödik alkalommal ad otthont Balatonboglár a NEKA-kupa Nádorfi Emléktornának. A bajnoki rajt előtt remek felkészülési lehetőséget biztosító eseményen a külföldi csapatok közül a horvát RK Lokomotiva Zagreb, az osztrák Wat Atzgersdorf női felnőtt, illetve a montenegrói ZRK Buducsnoszt Podgorica leány serdülő együttese fogadta el a meghívást, míg a NEKA hazai ellenfelei között többek között a Balatonfüred, a PLER, a Békés, az Algyő és a Pécs felnőtt férfi, valamint a Vasas felnőtt női és a Győri Audi ETO KC, a Ferencváros, a Dunaújváros vagy a Debrecen korosztályos női gárdái képviseltetik magukat.

A NEKA-kupa trófeái (Fotó: Tompos Gábor)

A NEKA idén öt csapatot indít, játékosaink a férfi és női felnőtt, illetve a leány ifjúsági és serdülő kategóriában bizonyíthatnak.

– Nagyon izgatottak vagyunk mert ebben az évben igen komoly feladatok várnak ránk, mi pedig szeretnénk az elvárásoknak megfelelni – mondta Kukucska Viktória, a NEKA NBI/B-s csapatának játékosa. – A nemzetközi első osztályban szereplő csapatok ellen is megmérethetjük magunkat, amiért még inkább várjuk ezeket a meccseket. A felkészülés elején ifi válogatott játékosaink az Európa-bajnokságon veretlenül szerepeltek és elhozták az aranyérmet. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, és bízunk benne, hogy a következő idényben is hasonló sikereket érhetünk el – összegzett Kukucska Viktória.

Szombaton és vasárnap egyaránt reggel 9-kor kezdődnek a meccsek. A belépés ingyenes , a NEKA-kupa megnyitójára szombaton 12.20-kor, az eredményhirdetésre pedig vasárnap 17.50-kor kerül sor.

A részletes programról itt olvashatsz!

(Borítófotó: NEKA hivatalos fotó)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva