dietaesfitnesz.hu/Kiss Erika | 2021.04.21. 10:00
Kezdő futó vagy? Itt van 5 tipp, hogy megszeresd a futást!
Elhatározod, hogy futni fogsz. Olyan egyszerűnek tűnik, hiszen mindenki csinálja. Elkezded, és minden lépés kínoz, itt nyilal, ott fáj. Mi lehet a lelkes futók titka?

Íme 5 tipp, hogy valóban jól essen a futás testnek és léleknek egyaránt!

A tökéletes helyszín

Itt a tavasz, süt a nap. Búcsút inthetünk a sötét konditermeknek, és a monoton futópadnak. Irány a természet! Sokkal jobb olyan helyen róni a kilométereket, ahol tudsz gyönyörködni a tájban. A Balaton körül is számos csodás helyen kocoghatsz.

Ne egyedül menj!

Szólj a csajoknak is! Könnyebb úgy rávenni magad az indulásra, hogy tudod várnak rád. Így annak is kevesebb az esélye, hogy egyszerűen lemondod. Futás közben mindenki a saját tempójára figyeljen, és ne csacsogjatok, mert akkor rosszul veszel levegőt, és jön az „itt nyilal-ott fáj”. Persze a levezetésnél, és a jól megérdemelt pihenés közben már jöhetnek a pletykák is.

futás

A zene a titka mindennek

Állíts össze magadnak egy listát kedvenc számaidból. Olyan zenéket válassz, amik felpörgetnek, melyektől felpezsdül a véred. Futás közben ez adja az ütemet, kiránt a monotonitásból és szárnyalni fogsz. A lista végére egy-két lassabb muzsika is kerüljön, hogy a levezető séta is kellemesen teljen.

Figyelj arra, hogy mit veszel fel!

A futás nem drága sport, hiszen szinte semmi nem kell hozzá. Azonban fontos odafigyelni egy-két alapvető dologra. Nem azért, hogy divatos legyél, hanem az egészség és a kényelem érdekében. Egy futócipő beszerzése elengedhetetlen. Van olcsóbb és drágább kategória is, de fontos, hogy kifejezetten futásra tervezett modellt viselj, így elkerülheted az ízületi sérüléseket. Válassz alakodhoz illő sportmelltartót. Fontos, hogy jól tartson, hiszen a mozgás miatt könnyen megnyúlhatnak a szövetek.

Melegítsd be!

A legrosszabb, amit tehetsz a testeddel, hogy kiérsz a pályára, és félőrültként elkezdesz futni, majd 800 méter után megállsz levegő után kapkodva. Fontos, hogy felkészítsd a testedet a terhelésre. Dörzsöld össze a tenyered, és amikor már elég forrónak érzed, jól dörzsöld át velük a kényes pontokat, a térdeidet, a derekadat, a csípődet vagy akár a bokáidat. Fokozatosan kezdj futni. Először csak sétálj, majd kocogj és utána jöhet a futás is. Szép időben, szép helyen, a kedvenc zenéidre. Szárnyalni fogsz!

Forrás: Dietaesfitnesz.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva