PR cikk | 2021.05.10. 10:43
Kézi betonlehúzó, a sima felületek záloga
Hirdetés - A jó idő beköszöntével egyre többen kezdenek neki a házuk és kertjük csinosításához, fejlesztéséhez. Ez az időszak a kinti sütögetések és a kertben töltött szabadidő színtere. Ha saját magunk állnánk neki pl. sütőhelyek vagy kerthelyiségek kialakításához, fontos, hogy rendelkezzünk a megfelelő eszközökkel. A betonozási munkákhoz például elengedhetetlen egy kézi betonlehúzó.

Jó idő, biztos alap

Bár még javában a tavaszt töltjük, egyre inkább a küszöbön a nyár, a jó idő, mikor mindenki a jó levegőre és szabadságra vágyik. Bár a vírushelyzet szerencsére javulni látszik, a turizmus még nem tündököl régi fényében. Épp ezért sokan inkább otthon, a saját kertjükben töltenék jól megérdemelt pihenőjüket. Ehhez kapcsolódóan azonban felmerülhet jó pár olyan kényelmi megoldás, mely által új szintre fejleszthetjük a kertünk nyújtotta élményt. Ennek alapjait pedig akár mi is letehetjük.

Az alapletételt pedig értsük szó szerint, hiszen, ha például sütőhely, vagy egy kiülős kerthelyiség kialakításában gondolkozunk, egy megfelelően szilárd és sima alap elengedhetetlen. És így el is érkeztünk a betonozási munkákhoz, mint az említett extrák kialakításának fundamentumához, melyet akár házilag is megoldhatunk. Az utolsó fázis kulcsfontosságú eleme a sima, egyenletes felület kialakítása, melyhez egy kézi betonlehúzó lehet a segítségünkre.

Mire való a betonlehúzó?

Az eszköz neve nem sok megfejteni való kérdést hagy maga után, hiszen éppen arra szolgál, amit ez elnevezés mutat. A kézi betonlehúzó célja tehát nem más, mint a friss betonfelület felső rétegének egyenletes eloszlatása, a fölösleg eltüntetése és ezáltal egy sima, homogén és masszív felület kialakítása. Egy olyan felületé, mely nemcsak esztétikájában, de tartósságában is kifogástalan lesz. Bár a piacon számos verzió elérhető, akár profi, rotoros modellek is, a ház körüli munkákhoz bőven elegendő egy kézi betonlehúzó.

Az eszköz tulajdonképpen rendkívül egyszerű, hiszen egy – akár állítható hosszúságú – nyélből és egy jó minőségű, lekerekített szélű lehúzófejből áll. A fej szöge a nyél mozgásával állítható, ezáltal pedig még egyszerűbbé válik a sima felületek létrehozása. Egy megfelelő kézi betonlehúzó segítségével szinte élvezettel alakíthatjuk ki azokat az alapokat, melyekre aztán a nyári kényelmünket építhetjük.

Az egyenletes felületek jó alapot biztosítanak (Fotó: pexels.com)

Az egyenletes felületek jó alapot biztosítanak (Fotó: pexels.com)

Akár érdesen is érdemes

A kézi betonlehúzók a sima felületekért felelnek, azonban hozzá közel álló, vele egy kategóriába tartozó eszközök például az érdesítő hengerek és kefék. Elsőre talán furcsa lehet érdesítésről beszélni, hiszen eddig a minél simább és homogénebb felületekről volt szó, ám bizonyos esetekben a betonfelületek érdesítése is szükséges lehet. Ha a kézi betonlehúzó a sima, akkor az érdesítők a texturált felületek szakértői.

A texturált, érdes felületek elsősorban biztonsági célokat szolgálnak. Ezen felületek garantáltan csúszásmentesek, így akár medencék környezetében is megállják a helyüket. Emellett esztétikai értékük is lehet, hiszen egy szabályosan, egyenletesen érdesített betonfelület már önmagában is megállja a helyét a kert bármely pontján. Akárhogy is, a megfelelő felületek kialakításához nem nélkülözhetünk bizonyos szerszámokat, legyen szó akár a kézi betonlehúzóról, akár az érdesítők valamely típusáról.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva