viharjelzés: Siófoknál 0
-1°
DNY
6 km/h
Fábos Erika | 2019.08.13. 08:00
Kigyulladt a Kék Hullám sebesvonat mozdonya - 300 utast szállítottak le
Vonat alá fekvő mozdonyvezető, kigyulladó vonat - izgalmas útjuk volt a Tapolcára, illetve a Fonyódról hazafelé igyekvőknek.

A 418 331-es remot Csörgő kapott lángra az egyik Tapolcára tartó Kék Hullám sebesvonaton, hétfőn, az év eddigi legforróbb napján.

Hétfőn reggel kilenc óra előtt Balatonalmádiban kezdett el füstölni a Budapest-Déliből Tapolcára tartó 19700-as Kék Hullám sebesvonat élén a székesfehérvári 418 331-es remot Csörgő, ami elődjének jellegzetes hangjáról kapta ezt a becenevet. A tüzet a veszprémi és a pápai tűzoltók oltották el. A műszaki hiba miatt a járatot Balatonalmáditól lemondták. A Kék Hullám utasai egy bő órával később, a következő vonattal utazhattak tovább. Tavaly is volt egy mozdonytűz az északi parton, egy Csörgő gyulladt ki, szintén Tapolcára tartott.

Így oltották a tüzet a veszprémi és a pápai tűzoltók (Fotó: a katasztrófavédelem felvételei )

Egy hónappal ezelőtt a fonyódi járaton volt kalandos utazása azoknak akik vasárnap este akartak hazajutni a Balaton partról – írta a sonline. Az utasok menet közben furcsa zörejeket hallottak a jármű motorja felől, és égett szagot érzékelt. Mindezek feltűntek a motorvonat személyzetének is. Megálltak, a vezető és a kalauz befeküdt a vonat alá, és közösen szerelni kezdtek.

Az utasok kérdéseire azt felelték, hogy nekik akarnak jót, mert ha kihívják a műszakiakat, minimum másfél óra, amíg odaérnek, és addig a járatnak vesztegelnie kellene. Ehelyett a vezető és a kalauz elhárította a problémát, és folytatták az utat. Menetközben még kétszer megállni kényszerültek a nyílt vasúti pályán, ezért száz perc alatt tették meg a 80 kilométeres távot. Később kiderült, hogy a vonat hátsó motorkocsija okozta a gondot, mert elfogyott a hűtővize. A továbbhaladás érdekében ezért a hátsó motorkocsi motorját leállították, csak az első motorkocsi szolgáltatta a vonóerőt, ezért haladt lassabban a vonat.

Nyitóképünk illusztráció

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva