viharjelzés: Siófoknál 0
12°
ÉNY
5 km/h
2019.08.20. 23:18
Kihirdették a Petőfi Zenei Díj nyerteseit Zamárdiban
A STRAND Fesztivál nyitónapján, augusztus 20-án rendezték meg a IV. Petőfi Zenei Díj átadóját, ahol nagyszabású, 120 perces élő show keretében, 11 kategóriában díjazták a hazai könnyűzenei élet legnépszerűbb előadóit.

Az év női előadója Rúzsa Magdi, a férfi előadó Ákos lett, az év akusztikus koncertjét a Bagossy Brothers Company adta. Életműdíjat kapott Nagy Feró, díjat adott át Fábry Sándor. A Follow The Flow a Nem tudja senki című videoklip díja miatt örülhetett, a legjobb zenekar pedig a Halott Pénz lett.

A Petőfi Zenei Díj megalapításával az volt a cél, hogy egy olyan nívós zenei eseményt hozzanak létre, ahol méltó módon megünnepelhetjük a legsikeresebb dalokat és a legnépszerűbb hazai előadókat. Tavaly a gála új helyszínre, a Balaton partjára költözött és a STRAND Fesztivál nyitó napján tartották meg, az új helyszín pedig tökéletesnek bizonyult, így nem is volt kérdés, hogy idén is itt vehetik majd át díjaikat a kategóriák győztesei.

A Petőfi Zenei Díj átadója 2019-ben (Fotó: Polyák Attila/ Origo.hu)

Díjazottak névsora

Az év női előadója: Rúzsa Magdi
Az év felfedezettje: Acoustic Planet
Az év dala: Pápai Joci Az én apám
Az év videoklipje: Follow The Flow : Nem tudja senki
Az év férfi előadója: Ákos
Az év gitárosa: Füstös Bálint
Az év szövegírója: Szepesi Mátyás
Az év ütőhangszerese: Gálos Ádám
Az év billentyűse: Szebényi Dániel
Az év zenekara: Halott Pénz
Az év akusztikus koncertje: Bagossy Brothers Company – 2018.11.05.
Életműdíj: Nagy Feró

A Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és az M2 Petőfi TV közös díját egy látványos showműsor keretén belül adták át, melyen fellépett Pápai Joci, a Halott Pénz, a Hiperkarma, az AWS, a USNK, az Acoustic Planet, a Useme és a francia Ofenbach.
A gála zárásaként pedig tűzijáték majd a fesztivál MOL-Petőfi Rádió Nagyszínpadán John Newman koncertje várta a közönséget.

A záró esemény a tűzijáték volt (Fotó: Kálló Péter/Origo.hu)

 

A Petőfi Zenei Díj nominálásának alapját a Petőfi Rádió 2018. március 1. és 2019. március 1. között legtöbbet játszott 100 magyar dala képezte. Idén is egy 100 fős, elismert zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló Akadémia tagjai választották ki a kategóriák 5-5 jelöltjét. A döntés minden évben nehéz, rengeteg kiváló dal készül, és ezekből illetve az előadóik közül kellett választaniuk, így volt, ahol csak pár szavazaton múlt, ki jutott be a top 5-be. A jelöltekre június 18. és augusztus 12. között a Petőfi Zenei Díj oldalán szavazhatott a közönség, és az Akadémia tagjai is újra voksoltak.

Show-műsor a díjátadón (Fotó: Mudra László/Origo.hu)

Két kategóriában már korábban kiderültek a győztesek: az év felfedezettje az Acoustic Planet, míg az év dala Pápai Joci Az én apám című száma lett. Ők szintén extra produkcióval érkeztek a gálaműsorba. Emellett további négy új kategóriában – az év szövegírója, az év gitárosa, az év ütőhangszerese és az év billentyűse – a Petőfi Rádió által összeállított 5-5 fős shortlistből a korábbi életműdíjasok – Bereményi Géza, Demjén Ferenc és Tátrai Tibor választották ki a győzteseket.

A Strand Fesztivál 1. napjának programját itt olvashatod!

A Strand Fesztivál 2. napjának programját itt olvashatod!

A Strand Fesztivál 3. napjának programját itt olvashatod!

A Strand Fesztivál 4. napjának programját itt olvashatod!

A Strand Fesztivál 5. napjának programját itt olvashatod!

A Strand Fesztivál jótékonysági akciójáról itt olvashatsz!

Forrás: origo.hu

(Borítókép: Polyák Attila/Origo.hu)

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva