likeBalaton.hu | 2021.06.24. 16:00
Komolyzenei koncertekkel is csábít a Balaton
Idén is lesz Klassz a pARTon, tizennégy településen több mint 200 fellépő várja a fesztivál látogatóit.

Július 11. és augusztus 13. között rendezik meg a 7. Klassz a pARTon fesztivált.

A rendezvénysorozatról szóló balatonfüredi sajtótájékoztatón Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára elmondta, hogy 14 településen összesen 21 helyszínen lesznek majd programok, 44 koncert, 6 gyermekkoncert, 3 zenés beszélgetés várja majd a fesztivál látogatóit több mint 200 szereplő részvételével.

A fesztiválnak több küldetése is van: amellett, hogy bemutatkozási lehetőséget nyújt a fiatal zenészek számára és turisztikai értéket képvisel, gyógyító erővel is bír, miközben valamennyi korosztályt megszólítja.

Az idei fesztivált Fischer Annie zongoraművész és Kocsis Zoltán zongoraművész emlékének szentelik.

Érdi Tamás fellépése a Klassz a pARTon Fesztiválon
Fotó: a fesztivál hivatalos sajtófotója

É. Szabó Márta, a Klassz a pARTon! fesztivál producere, a Cimbora Alapítvány elnöke rámutatott, hogy az évek során egyre bővült a fesztivál programkínálata,

az idei rendezvényen az egész északi partot beterítik klasszikus zenével.

A fesztivál főbb helyszínei Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatongyörök, Balatonkenese, Balatonszárszó, Siófok, Keszthely és Tata, de Dörgicsén, Gyenesdiáson és Tihanyban is lesznek programok.

A fesztiválon fellép mások mellett Berecz Mihály zongoraművész, Csordás Klára operaénekes, Dolfin Balázs gordonkaművész, Kertesi Ingrid operaénekes, Érdi Tamás zongoraművész és Molnár Anna operaénekes.

Lanner Kvartet Almádiban

Lanner Kvartet Almádiban, és a két archoz, Ayyub Guliyev karmester és Érdi Tamás
Fotó: Klassz a pARTon hivatalos sajtófotó / Érdi-Harmos Réka

– Az elmúlt időszak járványhelyzet okozta nehézségei miatt még nagyobb hangsúlyt kap a zene gyógyító ereje mind a zenészekre, mind a közönségre nézve – mondta Érdi Tamás zongoraművész, a fesztivál művészeti vezetője.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere azt hangsúlyozta, hogy Balatonfüred a kezdetektől részese a fesztiválnak, amely mára régiós rendezvénnyé nőtte ki magát, míg Tóth Rita, a MOL Nagyon Balaton projektvezetője úgy fogalmazott, hogy a Klassz a pART-on fesztivál egy üde színfolt a balatoni programkínálatban, hiszen olyan közönséget szólít meg, amely a könnyedebb balatoni programokra kevésbé nyitott.
A fesztivál 42 millió forintos kormányzati támogatással valósul meg.

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva