likeBalaton.hu | 2020.08.03. 10:00
Könnyebb lesz a bringádat szállítani a balatoni vonatokon
A MÁV-START a biciklis utasok számának ugrásszerű növekedése miatt a Balatonra közlekedő DÉLI-PARTI sebesvonatok egy részében nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsikat állított forgalomba; további jó hír a bringásoknak, hogy augusztus 3-ától a társaság eltörli a kerékpárhelyjegy-váltási kötelezettséget az összes DÉLI-PARTI vonaton.

Idén nyáron már mintegy 24 ezer biciklit szállítottak a vonatokon, ugrásszerűen, 25 százalékkal nőtt a szállított kerékpárok száma. Ezért a MÁV-START a DÉLI – PARTI sebesvonatok közül naponta kettőben, hétvégén pedig összesen hatban nagy befogadóképességű, azaz 28 kerékpár szállítására alkalmas kocsikat állított forgalomba.

Ezek a Déli pályaudvarról indulnak naponta Balatonszentgyörgyre 8:05-kor, és vissza 12:13-kor; a hétvégéken pedig ezen kívül a Déliből Fonyódra 10:05-kor, és vissza 15:03-kor; valamint a Déliből Balatonszentgyörgyre 12:05-kor, és vissza 16:15-kor.

A többi DÉLI – PARTI sebesvonatban szerelvényeként kétszer 8, azaz összesen 16 bicikli elszállítására képes kocsival biztosított a nagyobb kerékpár-szállítási kapacitás.

Fotó: Sonline

 

A kapacitásnövelés mellett pozitív változás, hogy augusztus 3-tól már nem minden balatoni távolsági vonatra kötelező a kerékpárok számára a helyfoglalás, így a kerékpárral utazók számára, a fenti vonatokat igénybe véve, a tóparton teljes rugalmasságot biztosít a vasúti társaság a menetjegyük érvénytartamán belül.

A vasúttársaság folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal kíván eleget tenni az egyre növekvő kerékpárszállítási igényeknek. A hosszú távú fejlesztési program célja, hogy minden vonaton biztosított legyen a kényelmes, kiszámítható kerékpárszállítás.

A MÁV-START számára a kerékpáros utazási igények, ezáltal a hazai turizmus támogatása kiemelt feladat. A kerékpáros utasok száma az új járművek beszerzésének és a bővülő szolgáltatásoknak köszönhetően, az utóbbi években folyamatosan növekedett.
A népszerű lehetőséget évente több mint háromszázezren veszik igénybe országszerte, a vasúttársaság összesen 655 kerékpárszállító funkcióval is rendelkező járművét használva.
Az egyik kiemelkedő célpont a Balaton partja, ahol a közelmúltban végrehajtott pályafejlesztéseknek köszönhetően megtöbbszöröződött a vasúti kínálat, a kerékpárszállítási kapacitás, és rövidült a menetidő, 30-45 perccel „közelebb került” a balatoni térség a fővároshoz.

Nyitókép: sonline.hu
Forrás: mavcsoport.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva