Krausz Andrea | 2020.01.17. 14:59
Korit felcsatolni! Itt a balatoni Jégpályák Éjszakája!
Jégdiszkó, családi vetélkedők, kedvezmények és forró finomságok várnak mindenkit a Balaton több műjegén is ezen a napon. Az országos kezdeményezésnek köszönhetően szombaton Balatonbogláron, Balatonlellén és Szigligeten az éjszakába nyúlóan korcsolyázhatunk.

Idén 5. alkalommal rendezik meg január 18-án a Jégpályák Éjszakáját, hasonlóan a már sikeres Múzeumok Éjszakája rendezvényhez. Országosan közel 30 helyszín csatlakozott a különleges kezdeményezéshez, köztük az első alkalommal létesített balatonboglári műjégpálya, ahol szombaton 10 órától 23 óráig várják az érdeklődőket.

– Családi vetélkedőket, ügyességi versenyeket, például célba lövést jégkoronggal, limbóversenyt, családi váltót tervezünk, hogy színesítsük a Jégpályák Éjszakájának programját, és lesz jégdiszkó is – mondta Vécsei Mihály, a balatonboglári jégpálya üzemeltetője.

Vetélkedők is lesznek a balatonboglári jégen (Fotó: Sonline.hu)

– Népszerű a korcsolyázás, eddig összesen 3000 fő lépett nálunk a jégre, köztük a helyi iskolák diákjai, akik délelőtt, a testnevelés óra keretében ingyen jöhetnek. Egy igazi közösségi tér lett a boglári jégpálya. Vannak idősebb vendégeink, akiket már ismerősként köszönthetünk és jó pár család is rendszeres lejár korcsolyázni – tette hozzá Vécsei Mihály.

A Magyar Jégkorong Szövetség 2016-ban döntött úgy, hogy elindítja hagyományteremtő, országos rendezvényét, a Jégpályák Éjszakáját, hogy népszerűsítse a sportot. A balatonboglári jégpálya nyitásával párhuzamosan egy helyi jégkorong egyesület is létesült a városban.
Csatlakoztunk a Magyar Jégkorong Szövetség égisze alatt futó programhoz, hiszen tagjai vagyunk a szövetségnek. A napokban 250 gyereknek tartottunk bemutatót az iskolában, és elindult a “Gyere hokizni” programunk is – mondta Vécsei Mihály.

A balatonboglári Jégpályák Éjszakájáról itt lehet olvasni!

A balatonlellei jégpálya ugyancsak részt vesz a Jégpályák Éjszakája programban. A BL YachtClub területén felállított parti létesítményben egészen éjfélig csúszkálhatunk, ráadásul 20 órától a jégpálya-jeggyel ingyen használhatjuk a wellnesst. A korcsolyabérlés ezúttal féláron lesz, és zenei kívánságműsorral dobják fel az amúgy is vidám hangulatot.

A balatonlellei Jégpályák Éjszakájáról itt lehet olvasni!

Szigligeten is lámpafénynél korizhatunk (Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló)

A Balaton északi partján is találunk koripályát, ahol szombaton éjszakáig csúszhatunk, ugyanis a szigligeti korcsolyapálya is csatlakozik az országos Jégpályák Éjszakájához. Hangulatos zene és forró finomságok is várnak bennünket az északi part legszebb műjegén.

A szigligeti Jégpályák Éjszakájáról itt lehet olvasni!

Összeállította: Krausz Andrea, Mihály Szilvia

Nyitókép: Sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva