Ma a Várszegi Pincészet borásza, Várszegi Viktor hozta el neked a Várszegi Rosé Cuvée-t, amit leginkább gombás ételekhez ajánl. A tejfölös gombapaprikáshoz például tökéletesen passzol.
GOMBAPAPRIKÁS TEJFÖLLEL
HOZZÁVALÓK
1 fej vörös hagyma
50 dkg gomba
1 tk fűszerpaprika
1 tk sűrített paradicsom
só
bors
olaj
2 dl tejföl
1 ek liszt
ELKÉSZÍTÉS
A megtisztított, és apró kockára vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd meghintjük a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is, elkeverjük.
Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt megpároljuk. Ha nem enged elég vizet, ezt pótolhatjuk kevés víz hozzáadásával.
Közben a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel. Miután a gomba kellően összeesett és megpuhult, belekeverjük a tejfölt is.
Köretnek jól illik mellé a rizs, galuska, de egészségesebb változatként a bulgurral is remek párost alkotnak.
Forrás: mindmegette