G. L. / sonline.hu | 2022.01.19. 14:00
Különleges jégcsodák a déli parton - nézd meg videónkat
Szinte művészi szinten fagyott meg a víz a növényeken és a padokon, különleges jégcsodák alakultak ki az elmúlt napokban a Balatonon. A jégen tartózkodni továbbra is életveszélyes!

A látvány lenyűgöző, veszélyesen csábít korcsolyázásra. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság adatai szerint hétfőn 107 centiméter volt a Balaton vízállása Siófoknál, a felületén vékony hártyás jég alakult ki. A Somogy Megyei Rend­őr-főkapitányság és a Balaton Vízirendészet felhívta a figyelmet, hogy jelenleg a Balaton jegén tartózkodni nem ajánlott, a jég vastagsága sehol sem megfelelő. A gyakorlati tapasztalatok alapján az állóvizek jege akkor tekinthető kellő szilárdságúnak, ha vastagsága eléri, vagy meghaladja a 10 centimétert.

A jégbeszakadások miatt bekövetkező balesetek megelőzése érdekében a rendőrök fokozott ellenőrzést tartanak. A szabályok megszegése miatt a rendőr, a közterület-felügyelő, a halászati őr és a hivatásos katasztrófavédelmi szerv erre felhatalmazott ügyintézője figyelmeztetést alkalmazhat, 5–50 ezer forintig terjedő helyszíni bírságot szabhat ki, vagy szabálysértési eljárást indíthat, melyben akár 150 ezer forintig terjedő pénzbírságot is kaphat az elkövető.

Nézd meg további jeges képeinket a déli partról:

 

Ilyen a jegesedő Badacsony:

 

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva