PR cikk | 2021.04.15. 10:37
Kutyával a Balaton körül: erre számíthatsz, ha egy négylábúval együtt indulsz nyaralni
Hirdetés - Talán nem kell magyarázni, hogy miért a Balaton az egyik leglátogatottabb belföldi turisztikai célpont. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy szerencsére a kutyabarát szemlélet a főváros után ide is betette a lábát: egyre több vendéglátó- és szálláshely vallja magát kutyabarátnak, ráadásul a tópart és a csodálatos kirándulóhelyek közelsége valóságos paradicsom a kedvenceknek, ezért a Balaton egyre felkapottabb úticél a kutyások körében is.

Ha kutyával indulsz útnak, mindenképpen gondoskodnod kell a megfelelő szállításról. A tömegközlekedési eszközökön az adott társaság szabályait betartva – ez általában póráz és szájkosár – utazhatsz, ha pedig autóval szállítod kedvencedet, gondoskodj arról, hogy kutya box vagy kutya biztonsági öv és a hozzá tartozó speciális kutyahám óvja kutyád testi épségét. Nagyon fontos, hogy egyetlen percre se hagyd magára az állatot a kocsiban! Viszonylag alacsony kinti hőmérséklet mellett is úgy felmelegedhet az autó belseje, ami hőgutát és akár a kutya halálát is okozhatja.

A szállás kiválasztásakor győződj meg arról, hogy valóban kutyabarát hellyel van dolgod. Ha van rá lehetőség, tájékozódj arról is, hogy mit tudsz csinálni kedvenceddel, amíg te lemész a strandra. Kutyatáp, fekhely és etető-, valamint itató tál akkor is legyen nálad, ha a szállás ezek bármelyikét biztosítja. Lehetőleg ne hagyd a szálláson felügyelet nélkül a kutyát, inkább keress olyan programokat, ahová magaddal viheted!

Szerencsére egyre több a kutyabarát vendéglátóhely, így nem kell attól tartanod, hogy ki kell hagynod egy gasztronómiai kalandot négylábú kísérőd miatt. Arra viszont mindenképp számítanod kell, hogy az ilyen, matricával jelölt éttermek és borászatok más kutyásokat is vonzanak, és nem biztos, hogy mindenki olyan tapasztalt gazdi, mint Te vagy. Az ilyen helyeken a nyakörv, kutyapóráz, szájkosár hármast illik legalább kéznél, ha nem az állaton tartani. Ne feledd, hogy csak te ismered a kutyád!

Sokan még mindig nem tudják, hogy a Balatonban kutyát fürdetni csak az erre a célra kijelölt kutyás strandokon szabad. Sajnos egyelőre kevés ilyen fürdőhely van, ezért az úticél kiválasztása előtt érdemes megnézni azoknak a településeknek a listáját, ahol található kutyastrand, hogy ne kelljen órákat utazni, mire végre kedvenced is lehűtheti magát. Mivel ezeken a helyeken általában elég sok kutya van egyszerre, csak akkor látogassátok, ha kutyád jól szocializált és bírja az idegen játszótársak közeledését.

Fotó: canva.com

A Balaton környékén bármerre indulsz, páratlan kirándulóhelyeket találsz. Ezek nagy része kiválóan alkalmas arra, hogy kutyával együtt túrázzatok. Mivel az erdő állatai igyekeznek távol tartani magukat a túraútvonalaktól, nekünk is kutya kötelességünk tiszteletben tartani a nyugalmukat, ezért ha belépsz egy erdőbe, nem elég a bilétával ellátott kutya nyakörv, fontos, hogy póráz is legyen a kutyádon, az ő védelméről pedig gondoskodj online is könnyen beszerezhető kullancsriasztó használatával.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva