likeBalaton.hu | 2021.01.07. 10:00
Kvíz - Ezt tervezték a Balatonnal: lecsapolás, olimpia, alagút
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!

 

Nézd meg a többi kvízünket is, itt!

 

1/5

Anno azt tervezték, hogy lecsapolják a Balaton vizét, mégis lehetett volna hajózni rajta. Hogyan?

Fotó: archív
2/5

A Balaton lecsapolása jelentősen befolyásolta volna az éghajlati viszonyokat a tó körül. Miért?

Fotó: archív
3/5

Pogány Móric építész egészen merész elképzeléseket szeretett volna megvalósítani a Balatonnál. Az alábbiak közül melyik szerepelt a tervei között?

Fotó: archív
4/5

Melyik Balaton-parti várost tervezték sportvárossá alakítani az 1920-as évek végén? Azt tervezték, hogy ott lesz a következő olimpia is...

Fotó: Szücs Ildikó
5/5

1943-ban Balatonaligát hatalmas fürdőteleppé akarták alakítani, amelynek része lett volna egy hatalmas vendéglő is. Hány fő befogadására lett volna alkalmas az étterem?

Fotó: archív
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

 

Nyitókép: archív

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva