likeBalaton.hu | 2022.01.18. 12:00
Kvíz: Híres balatoni származású zenészek, zeneszerzők I.
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról. Vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod. Sok sikert!

Kvízből soha nem elég? Itt még többet találsz.

 

1/5

Az Operettkirály Kálmán Imre világhírű zeneszerzővé vált, miközben ezer szállal kötődött a Balatonhoz. Szobra ma is áll azon a településen, ahol emléknapokat is szerveznek a tiszteletére, többek között a Csárdáskirálynő felvonultatásával. Melyik ez a település?

Fotó: Krausz Andrea
2/5

A második leghíresebb magyar operettszerző Huszka Jenő évekig Fonyódon élt. Neki köszönhetjük a Bob herceg és a Lili bárnő című darabokat is. Dolgozott a kultuszminisztériumban és volt egy, a zenétől nagyon eltérő végzettsége is. Mi volt ez?

3/5

A Balatonföldvárhoz több szállal kötődő Ránki György nevéhez musical, balettek, opera, rádiójátékok, filmzenék is kapcsolódnak. Halála előtt tervezett egy különleges darabot, kifejezetten a Balatonhoz kapcsolódóan. Mi volt ez?

Fotó: Fortepan
4/5

Simándy József kiváló tenor kinek neve egybeforrt Erkel Ferenc Bánk Bánjának címszerepével. Balatongyörökön volt nyaralója, ahol az egyik kedvenc hobbijának is hódolt. Mi volt ez?

Fotó: MTI/Rosta Tibor
5/5

Fischer Annie többszörös Kossuth-díjas zongoraművésznő is imádta a Balatont. Kivel járt a tóhoz?

Fotó: Fortepan/Kotnyek Antal
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

 

Nyitókép: illusztráció/Freepik

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva