likeBalaton.hu | 2020.08.03. 08:00
Kvíz - Te mennyire ismered a Balatont? - Barlangok
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!

 

Nézd meg a többi kvízünket is, itt!

 

1/5

Melyik az az egyetlen halfaj, amelyik a Tapolcai Tavasbarlangban él?

Fotó: Keszey Ágnes
2/5

A balatonfüredi Lóczy-barlangban aragonit kristályokat és a hévizek által kioldott úgynevezett gömbfülkéket csodálhatunk meg. Milyen hosszú a barlang?

Fotó: BNFP
3/5

Mekkora a páratartalom a Keszthelyi-hegységben található Csodabogyós barlangban?

Fotó: BNFP
4/5

Megközelítőleg mennyi barlang található a Balaton körül?

Fotó: Keszey Ágnes
5/5

Fokozottan védett az a barlang, amely a Dél-Bakonyban, a róla elnevezett település határában található és évmilliók változatos földtörténeti eseményeinek tanúhelye. Melyik ez a barlang?

Fotó: Egri Csaba
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Nyitókép: Keszey Ágnes

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva