likeBalaton.hu | 2020.06.15. 08:00
Kvíz#7 - Te mennyire ismered a Balatont? - Szakrális helyek
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!

Nézd meg a többi kvízünket is, itt!

 

1/5

Felszentelt hely a Siófoktól nem messze található fa és környéke, amelyre szentképeket akasztottak a hívők és kedvelt túrázós látogatóhely is egyben. Mi a neve a fának?

Fotó: Krausz Andrea
2/5

A tihanyi Kálvária felújítását pár éve fejezték be. Miért volt szükség a rekonstrukcióra?

Fotó: Sági Ági
3/5

Hol találhatóak annak a Pálos kolostornak a romjai, amely a Tihanyt és Csobáncot eredménytelenül támadó török hadjárat áldozata lett?

Kérlek válaszd ki a(z) 2 helyes választ!

4/5

Balatonszárszón található egy mini zarándokút. Melyek a fő céljai, amelyeket elérhetünk, ha végigsétálunk rajta?

Fotó: Krausz Andrea
5/5

A legenda szerint Flavius római császár gyermekbénulásban szenvedett. Dajkája a Szűz anyához fohászkodott gyógyulásért, így fakadt a meleg vizű Hévízi-tó. E csoda emlékére írhatjuk fel kívánságainkat a Római-kori romkertben. Mire írhatjuk ezeket a vágyakat?

Fotó: Mihály Szilvia
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

Nyitókép: Szauer Annamária / veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva