likeBalaton.hu | 2020.06.08. 08:00
Kvíz#6 - Te mennyire ismered a Balatont? - Tulipánok, levendula és gyógynövények
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!

Nézd meg a többi kvízünket is, itt!

 

1/5

Melyik északi parti település ikonikus növénye a levendula, amelynek egy egész hétnyi programsorozatot szentelnek idén ősszel?

Fotó: Pesthy Márton / Napló
2/5

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén számtalan gyönyörű orchideafaj található. Pontosan mennyi?

Fotó: Pixabay
3/5

Az egyik legkedveltebb fürdővárosban (ahol amúgy inkább a tavirózsák a sztárok) idén tavasszal több, mint 60 ezer árvácska és tulipán díszítette a főteret. Melyik ez a település?

Fotó: Mihály Szilvia
4/5

Gyógynövény-völgy Látogató- és Oktatóközpont található Zánkán, ahol nem csak füvesbort kóstolhatunk, hanem... mi található még itt, amiről szakemberektől tanulhatunk?

Fotó: Pixabay
5/5

Az északi part egyik legnagyobb levendáriuma a dörgicsei. Különleges atmoszférájú hely. Mit mond a megálmodója a levendula energetikájáról?

Fotó: Pixabay
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva