2019.10.03. 04:35
Last minute tippek szülés előtt: az eldobható bugyi és a babamatrac megvan már?
Hirdetés - Hamarosan érkezik a babád, és azon tűnődsz, hogy vajon mindent beszereztél, amire szükséged lehet, vagy esetleg valami kimaradt a listából? Last minute tippek szülés előtt.

A kórházi listák általában már szülés előtt jóval a kismamák rendelkezésére állnak, így az nem szokott gondot okozni, hogy ezeket beszerezzük. A biztonság kedvéért egy rövid listában összeszedtük, hogy mire lehet szükséged szülés után, a kórházi napok alatt.

Mire lesz szüksége az anyának és a babának a kórházban?

Mindenképpen jól jön majd pár kényelmes, bő hálóing vagy pizsama, leggings és/vagy, szabadidőnadrág. A felső rész lehetőleg elől gombos legyen a szoptatás miatt. Készülj még kényelmes papucsokkal – érdemes kettőt vinni: egyet zuhanyzáshoz, egyet pedig a normál kórházi tartózkodásra. A szülés utáni napokban jó szolgálatot fog tenni a betét, esetleg eldobható bugyin is elgondolkodhatsz, bár ez nem túl környezetbarát megoldás. Az alapvető tisztálkodási szereket és az étkezéshez szükséges eszközöket, melyek minden kórházi tartózkodáshoz szükségesek, se hagyd otthon most sem.

A babának szüksége lesz napi 5-6 pelenkára, textilpelenkákra (ez rengeteg helyzetben hasznos lesz még), popsitörlőre. A sapka és a kis kesztyű is jól jöhet évszaktól függetlenül. Babaruhából átlagosan 5-6 váltásnak elegendőnek kellene lennie, és mindenképpen vigyük egy vagy két megfelelő vastagságú babatakarót is.

És a gyerekszoba hogy áll?

Vannak szülők, akik már a terhesség egészen korai szakaszában megvásárolnak minden berendezési tárgyat, amire csak a baba körül és a babaszobában szükség lehet. Vannak azonban sokan (akik akár babonából, akár egyéb megfontolásból), csak az utolsó időszakban szerzik be a szükséges felszereléseket. Az alapvető dolgok mellett, mint a babaágy, pelenkázó és a tároló komódok, az első időszakban nem igazán lesz szükségünk másra. Ami viszont méltatlanul kevés szerepet szokott kapni az a babamatrac.

A megfelelő babamatrac pedig kiemelkedően fontos a csecsemő kényelme és a pihentető alvás szempontjából. A mezei, natúr matracokon túl már számos antiallergén, gyógyhatású matrac közül választhatunk, melyek mind hozzájárulnak az egészséges alváshoz, ami egy újszülött esetén kiemelkedően fontos. Válasszunk körültekintően babamatracot, hogy ezzel is hozzájáruljunk kisbabánk pihentető alvásához!

TIPP: Érdemes a matrac és a lepedő közé vízhatlan matracvédőt beszerezni. Praktikus megoldás, mellyel a matrac élettartamát jelentősen meg tudjuk növelni.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva