viharjelzés: Siófoknál 0
21°
-2°
NY
8 km/h
Krausz Andrea | 2019.08.17. 14:49
Leállt a repülő motorja, a mentéshez az M7-es kerítését is megbontották
Egy kisrepülőgép hajtott végre kényszerleszállást Zamárdi közelében szombaton. A Cessna 172-es a Somogy megyei Papkutapusztáról indult egy körre Tihanyba, de a visszafelé úton leállt a motor. Négy ember tartózkodott a fedélzeten, nem sérült meg senki. (frissítve)

– A szerencsésen földet ért gépet a siófoki hivatásos tűzoltók találták meg Zamárdinál– mondta a likeBalatonnak Török Sándor, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

– A tűzoltók az M7-es autópálya vadkerítését vágták át, hogy meg tudják közelíteni a repülőt, ami nem akadályozta a forgalmat. A gép nem sérült nagy mértékben, a négy fő épségben van, más beavatkozásra nem volt szükség. A repülő elszállításáról a tulajdonos gondoskodik majd – foglalta össze Török Sándor.

Helyszíni szemlén a kisgép Zamárdinál. (Fotó: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság )

Információink szerint a Cessna 172-es műszaki hiba miatt kényszerült leszállásra, a kisgép feltehetően Papkutapusztáról indult egy körre Tihany felé, de a visszaúton valami gond történt a motorral. A rendőrök a helyszíni szemle során próbálják feltárni az esetet.

– Eddig tisztázatlan körülmények között zajlott a kényszerleszállás – tájékoztatott Hosszú Balázs, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, aki kiemelte, hogy a rendőrök légi közlekedés veszélyeztetése bűntett miatt indítanak eljárást.

A TV2 Tények műsorának információi szerint a fiatal férfi pilótának tanul, és 20 perces sétarepülésre vitte a saját rokonait, a Balatont akarta nekik megmutatni a magasból. Tihanyból tartottak már visszafelé, amikor váratlanul leállt a kisgép motorja. A férfinak alig tíz másodperce volt átgondolni hogy mit tegyen.

Összeállította: Krausz Andrea

(Borítókép: a kényszerleszállásban érintett kisrepülő Zamárdiban, fotó: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva