zaol.hu | 2020.04.03. 08:00
Lezárják a tóhoz vezető sétányt, de újra nyitva lesz a piac Hévízen
A járványügyi helyzetre való tekintettel április 3-tól nem sétálhatunk a Schulhoff sétányon Hévízen, jó hír viszont, hogy a piac szigorú előírásokat betartva újra nyitva lesz.

A Hévíz város Önkormányzata Facebook oldal számolt be róla, hogy péntektől a járványügyi helyzetre való tekintettel a tóhoz vezető sétányon átvezető gyalogos forgalom átmenetileg nem lehetséges, illetve ott tartózkodni csak indokolt esetben, engedéllyel lehet.

Emlékszel, ez az a csodaszép sétány, ami tavasszal tulipánmezővé változik! Itt elolvashatsz mindent a hévízi tulipánokról!

Fotó: Mihály Szilvia

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház két bejáratánál ellenőrző pont került kialakításra (Fedett Fürdő és Terápiás Centrum sétány kezdetéhez és az Ady utca felőli sorompós parkolóhoz). Csak azon személyek léphetnek be a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház területére, akiknél a testhőmérséklet ellenőrzés és szükség esetén Covid-19 fertőzéssel kapcsolatos checklista kitöltésre került, és ezek alapján megfelel a járványügyi előírásoknak, valamint elvégezték a kötelező kézfertőtlenítést.

A Fedett Fürdő és Terápiás Centrum a járóbetegek számára munkanapokon hétfőtől péntekig 6:30-10:30-ig tart nyitva, ám a szakorvosi rendelések továbbra is üzemelnek, de elsősorban telefonon keresztül zajlik a konzultáció. Ha sürgős az eset, személyes megkeresés történhet.

A diagnosztikus eljárások a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban hozzáférhetők, figyelembe véve a központi intézkedéseket. A járóbeteg szakellátás területén az előjegyzési rendszer folyamatosan működik olvasható a zaol.hu-n.

❗️Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház a járványügyi helyzetre való tekintettel további óvintézkedéseket vezetett…

Közzétette: Hévíz Város Önkormányzata – 2020. április 2., csütörtök

Az üdülőváros a korábban bezárt piacot újranyitja, a Hévízi Termelői piac április 4-től kedden és szombaton 10.00-tól 14.00 óráig várja a vásárlókat, akiknek fontos, hogy helyi termékek kerüljenek az asztalukra.

– Március 17-én ideiglenesen bezártuk a piacot, abból a megfontolásból, hogy a turisztikai attrakcióként is funkcionáló hely veszélyeztetett zóna lehet. E funkcióját, a létesítmény jelenleg nem tölti be, ugyanakkor a hévíziek és környékbeliek számára fontos beszerzési helyként szolgálhat. Miután a város polgárai az elmúlt időszakban nagyon fegyelmezetten követtek veszélyhelyzeti előírásainkat, szabályainkat, bízunk benne, hogy a piacon is együttműködőek lesznek az egyébként szigorú előírások betartásában. Az újranyitás segít a húsvéti készülődésben, de a helyi termelők támogatását is biztosítani tudja – nyilatkozta Papp Gábor polgármester.

Kép: pixabay

– Szombattól kezdve heti két alkalommal, kedden és szombatonként lesz piac az új idősávban, kizárólag élelmiszereket, palántákat és tisztálkodószereket árulnak az árusok. Kérünk mindenkit, hogy a magyar termelők, és a piac további fennmaradásának érdekében, az árusok, és a mi jövőnk érdekében termelői piacon vásároljon élelmiszert. Ezeket az élelmiszereket az előállítókon kívül más nem érintette, ők is fokozott higiéniai szabályok betartásával tették.
Ezek az élelmiszerek nem több ezer, vagy tízezer kilométerről jöttek jelentős ökológiai lábnyomot hagyva maguk után, ezek helyben készültek, helybelieknek. Ezek az élelmiszerek nem Portugáliából, Egyiptomból vagy Spanyolországból jöttek, ezeket a barátaitok, a szomszédaitok, az ismerős árusaitok készítették – mondta piacvezető Benkő Lajos.

Közzétette: Hévíz Város Önkormányzata – 2020. április 1., szerda

A piac 10.00-12.00 között 65 év felettiek számára látogatható, 12.00-14.00 között 65 év alatti vásárlókat várnak!

Kattints ide, és olvasd el, hogyan segítheted alternatív bevásárlási módokkal a hazai termelőket!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva