likeBalaton.hu | 2020.07.18. 14:00
Litkey Farkas célja idén is a győzelem a Kékszalagon
A 13 elsőséggel rekorder Litkey Farkas célja idén is a győzelem a Kékszalagon, de vajon mit mondott még az idei versenyről? Megmutatjuk!

Az 54 éves sportember elmondta, hogy két 19 éves fiatalt épített a csapatába, Zentai Benedeket és az általa a legtehetségesebb magyar vitorlázónak tartott Dejonghe Arthurt. Litkey szerint a felkészülés a koronavírus-járvány miatt ezúttal különbözött a megszokottól, mivel általában sok versenyen vesz részt tavasszal, ez azonban most elmaradt. Ttechnikailag nagyon jól felkészültek, a versenyrutin megszerzésére viszont ezúttal nem volt lehetőség, ahogy a riválisoknak sem. Litkey az együttműködésről elmondta, eredményes öt évet tudhatnak maguk mögött, amelynek során kétszer sikerült győztesen célba érnie csapatával a Balatonon.

– A Kékszalag elképzelhetetlen Litkey Farkas nélkül, Litkey pedig elképzelhetetlen a Kulcs-Soft nélkül – tette hozzá Szabó Ervin, a vállalat vezérigazgatója.

Litkey Farkas katamaránja az élen az 50. Kékszalag Erste Nagydíj tókerülõ vitorlásversenyen a Balatonon 2018. július 26-án.
MTI Fotó: Jánossy Gergely

 

Támogatás a vitorlás sportnak

Az idei, 52. Kékszalagon a cég minden résztvevő hajó után 10 ezer forinttal támogatja a magyar vitorlás utánpótlást. A pályázatot a tókerülő verseny után írják ki, és a jelentkezők közül Litkey Farkas segítségével választják ki a támogatásra érdemeseket.

Kékszalag rajt-cél infók 2020

A mezőny július 30-án 9 órakor rajtol majd Balatonfüredről, a díjkiosztót pedig augusztus 1-jén 18 órától tartják.

Tudj meg még többet a Kékszalagról itt!

 

Nyitókép: Böröczky Bulcsú

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva