2020.06.22. 00:05
Magyarország és a Balaton visszavár! - #itthonbiztonságos
Hirdetés - Végre újra eljött az ideje annak, amire hónapok óta vártunk: ismét találkozhatunk a barátokkal, tágabb családtagokkal, elhagyhatjuk otthonunkat, és újra szabadon mozoghatunk, biztonsággal útra kelhetünk országon belül.

A bezártság hosszú hetei után újra itt a lehetőség, hogy életre szóló kalandokkal gazdagodjunk Magyarországon, hiszen hazánk ismét tárt karokkal várja az utazni vágyókat. Aki teheti, induljon ismét útnak, barangoljon belföldön, keresse fel régen látott, kedvenc helyeit, vagy éppen fedezzen fel eddig ismeretlen, csodás és izgalmas úti célokat.

Egész júniusban van lehetőséged részt venni a Történelmi köveken elnevezésű városnéző sétán. Ismerd meg Sümeg titkait és tudd meg, milyen volt az élet régen a falakkal körülvett történelmi belvárosban.

Olvasói fotó: Szamosvári Flóra

A veszélyhelyzet ideje alatt mindannyian rengeteg kihívással néztünk szembe: ezek közül talán a legnehezebb az volt, hogy nem találkozhatott a nagyobb család, nem láthattuk rokonainkat, nem élvezhettük barátaink társaságát. A családi ölelések, a társas együttlét, a közösségi élet hiánya mindenkit megviselt, ám mégis példaszerű türelemmel és fegyelmezettséggel álltuk ki az önmegtartóztatás időszakát a járvány megfékezése érdekében. Mostanra azonban eljött az ideje a fellélegzésnek, a nagy találkozásoknak, az örömteli közös eseményeknek, a családi és baráti beszélgetéseknek – végre a szobák falain kívül, igazi, valós élményeket átélve. Itt az idő, hogy újra együtt legyünk és újra közösen éljük meg az ország csodáit!

Júniusban a leghíresebb füredi villákat, egykori, illetve mai lakóikat ismerhetjük meg a tematikus városnéző séta során. Több ikonikus épületet belülről is felfedezünk és a séta során bepillantást nyerhetünk a mai lakók életébe.

Induljunk útnak itthon: a #maradjotthon után #maradjitthon! Fedezzük fel hazánkat, ismerjük meg Magyarország csodáit! A külföldi utazások helyett válasszuk a biztonságos és legalább annyira izgalmas belföldi úti célokat, amelyek csak ránk várnak. Láttad már a vadregényes gemenci erdőt? Eveztél a Szigetközben a vízi világot csodálva? Sétáltál ámulva a fertődi Esterházy-kastély termeiben? És a Tisza-tavat körbetekerted valaha a gyerekekkel? Strandolás, kirándulás, sportolás a Balatonnál? A Balatonon minden van!

Szedd magad akciók három hétvégén keresztül! Szentantalfa mellett az informatikus Laszip Tamás hobbiból telepített levendulákat, a birtokot pedig évről évre megnyitja a vendégek előtt egy kis levendulaszüretre.

Olvasó fotó: Kovács Tamás

Élmények százai közül válogathatsz itthon, legyen szó egy relaxáló wellnessről a Makói Hagymatikum gyógyfürdőben, egy kellemes bortúráról Szekszárd szőlőtőkéi közt vagy madárlesről a Hortobágyi Nemzeti Park romantikus végtelenségében.

Most szabadon dönthetünk, hiszen újra szabadon mozoghatunk az országon belül, a bezártság idejét felváltja az életre szóló élmények önfeledt időszaka. Mindenki megérdemli, hogy kiélvezze a visszatért szabadságot és annyi változatos úti élményre tegyen szert Magyarországon, amennyire csak tud. Itthon szabadon, és közben biztonságban barangolhatunk és adhatjuk át magunkat a kikapcsolódásnak, feltöltődésnek.

MAGYARORSZÁG VISSZAVÁR!

Az erdők, a vizek, a kastélyok és múzeumok, a szállodák és éttermek újra nyitva állnak, de még ennél fontosabbak a turisztikai attrakciók, élmények mögött álló emberek, családok, akik a nehéz időszak után visszavárják a magyar utazókat. Ugyanis azok után, hogy a járványt leküzdöttük, a hazai gazdaság, így a magyar turisztikai szektor sajnos továbbra is hatalmas kihívásokkal küzd. Eljött az idő, hogy az a nagyszerű társadalmi összefogás, ami a járvány sikeres leküzdését eredményezte, most a turizmusból élő honfitársaink talpra állását is elősegítse. Hiszen a belföldi utazással most nem csak magunknak szerezhetünk felejthetetlen élményeket, hanem a hazai vendéglátókat, szállásadókat, szolgáltatókat, termelőket is támogatjuk.

Magyar Kupa verseny Alsóörsön a Strandkézilabda Bajnokság keretén belül. Jön a XX. bajnokság a sorozatban!

A hazai úti célok meglátogatásakor szívélyes magyar vendégszeretettel várnak vissza minket azok a lelkes, munkájuk iránt elkötelezett emberek, akiknek a turizmus, a vendéglátás életre szóló hivatás.

Éppen ezért a Magyar Turisztikai Ügynökség mostani belföldi kampányának modellek helyett hétköznapi, a turizmusban dolgozó emberek a főszereplői. A kampány arcai nem csak a kisfilmben és a plakátokon jelennek meg, hanem részletesebben is megismerhetik őket az emberek az MTÜ digitális felületein, a csodasmagyarorszag.hu weboldalon és a közösségi média felületeken.

Olvasói fotó: Tóth Lászlóné

A kampányban részt vevő turisztikai dolgozók

RÁCZ VIKTÓRIA – TÁRLATVEZETŐ, KIRÁLYI KASTÉLY GÖDÖLLŐ

Rácz Viktória 26 éves, és Sisi megszállottja: hat éves kora óta gyűjti a róla szóló relikviákat, emlékérméket, képeslapokat, és olvassa a róla szóló könyveket. Ma már 100 kötetes könyvtára van Sisiről, mindent tud róla. Hat éve dolgozik a Királyi Kastélyban tárlatvezetőként, a látogatók ma már korhű ruhában, Sisiként talákozhatnak vele, roppant büszke rá, hogy már egy éve ő lehet a csodálatos kastély „úrnője.”

BÁTOR ANNA ÉS DIÓSZEGI ÁDÁM – VENDÉGHÁZ TULAJDONOSOK, ZEBEGÉNY

8 éve foglalkoznak vendéglátással. A legnagyobb álmukat valósították meg, amikor Zebegény egy érintetlen hegyoldalában faházat építettek, amelyet azóta vendégházként üzemeltetnek. A ház hatalmas odafigyeléssel készült, mert Ádámnak szívügye az a fajta vendéglátás, ahol fontos a személyes és közvetlen kapcsolat a vendégekkel.

A korabeli bűnügyi hírek és tudósítások adják a „fekete séta” történeteit, amelyek a XX. század első évtizedébe kalauzolják el az érdeklődőket. A sétán szó esik többek között az Amazon szállóban történt párbajról, egy éjszakai hajtóvadászatról, a Festetics-szobor első karácsonyáról, a fogorvos-háborúról és egy testvérpár tragédiájáról is, amely sokáig az újságok szörnyű szenzációja volt.

RIGÓ ANDRÁS – FELSZOLGÁLÓ, CSOPAK

Rigó András 25 éves, felszolgálóként végzett, elkötelezett a magas színvonalú, minőségi vendéglátás iránt. Öt éve dolgozik az egyik legismertebb csopaki borászat éttermében, itt lett belőle profi felszolgáló, két éve pedig szervízvezető. Számára ez nem csak egy munkahely, hanem az élete része is egyben. Személyes küldetése, hogy még a legmogorvább vendég is úgy álljon fel az asztaltól, hogy megérte oda beülni.

VERESS VIRÁG – VÍZIMENTŐ

Veress Virág 22 éves, azóta dolgozik vízimentőként, mióta nagykorú lett. Az emberek segítésére tette fel az életét: fogorvosnak tanul, és „szabadidejében” őrködik az emberek biztonsága felett. Lételeme a mozgás, a sport, és imádja a vízimentős csapatot, amelyben dolgozik.

BAGYÓ ÁRON – VÍZIMENTŐ

Bagyó Áron 25 éves, családi hagyományt visz tovább a vízimentéssel, hiszen édesapja is ezt csinálja, és bár sosem erőltették, ő mégis megszerette. Itt érzi igazán elemében magát. Sürgősségi mentőhajón is dolgozik, zátonyra futott hajók, eltűnt személyek keresése is a specialitásai közé tartozik. A Testnevelési Egyetem hallgatója.

HALÁSZ ANTAL – TERMÉSZETVÉDELMI ŐRSZOLGÁLAT VEZETŐ, PILISI PARKERDŐ

Halász Antal 55 éves, földrajz-biológia szakos tanárként végzett, és már tanárként is vezetett túrákat, idestova 30 éve járja a természetet, 19 éve pedig hivatás természetvédelmi őr. Szabadidejét is a természetben tölti, őt a túravezetés az ismeretterjesztés tölti fel, az, ahogy a turisták rácsodálkoznak a természet csodáira. Megszállott fotós, kedvelt témája a növények és a bogarak.

Délutáni túra a Nagy Pán teremtette Badacsonyon: Badacsony rengeteg érdekességet és titkot tartogat számunkra. Sok mindent nem is jól tudunk. Tegyünk rendet a tévismeretek között! Sok izgalmas kérdésre kap választ az, aki részt vesz ezen a kora nyár esti túrán.

#ITTHONBIZTONSÁGOS – BIZTONSÁGOS UTAZÁS

A veszélyhelyzet elmúltával továbbra is érdemes a legbiztonságosabb megoldást választani, és a még mindig bizonytalan külföldi utazások helyett az gondtalan kikapcsolódást ígérő hazai úti célokat előnyben részesíteni. Itthon kellő körültekintés mellett immár bátran tervezhetünk kisebb kirándulást vagy hosszabb nyaralást, erdei sétát és vízparti pihenést, kastélylátogatást vagy gasztrotúrát, hiszen nem telhet el nyár új élmények nélkül.

A Magyar Turisztikai Ügynökség hazánk legnagyobb mobilitási szolgáltatóival – MOL, MÁV-START, VOLÁNBUSZ – együttműködve biztosítja a legkisebb egészségügyi kockázattal járó utazás és a biztonságos kikapcsolódás lehetőségét minden utazni vágyó számára. Az átfogó higiénés intézkedések bevezetésének köszönhetően bárki, bátran, félelem nélkül útnak indulhat akár autóval, vonattal, vagy busszal szeretné elérni úti célját. De a megérkezés után sem kell egészségügyi kockázattól tartani. Az MTÜ mindenki számára elérhető Covid-kézikönyvei útmutatásul szolgálnak a szállásadók, fürdők és éttermek számára, hogy a vendégek maximális biztonság mellett, zavartalanul tölthessék szabadidejüket. Természetesen továbbra is rendkívül fontos, hogy vigyázzunk egymásra és saját magunk és mások biztonsága érdekében betartsuk az alapvető biztonsági előírásokat! Közösségi utazás során mindig viseljünk maszkot, vagy takarjuk el arcunkat kendővel, vagy sállal! Gyakran mossuk meg, vagy fertőtlenítsük kezünket! Tartsunk legalább 1,5 méter távolságot utastársainktól!

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva