LikeBalaton.hu | 2020.04.09. 10:00
#maradjotthon és szórakozz, tanulj ONLINE! - 2. rész
Folyamatosan gyűjtjük az online koncertek, színházi előadások, múzeumi tárlatvezetések linkjeit. Nézz vissza időnként, hiszen szinte naponta születnek újabb és újabb produkciók a virtuális világban. 2. rész.

Erdei mesekönyv vált ingyenesen letölthetővé

Az Erdőmentők küldetése, hogy segítsenek a Természetnek begyógyítani a civilizáció ejtette fájdalmas sebeket – vallják az Erdőmentők. Az Erdőmentők egy közérdekű célokat megvalósító, közhasznú alapítvány, melynek elsődleges feladata az Erdők és a Vadvilág védelme, annak sérüléseinek helyreállítása.
Most teljesen ingyenesen letölthető az Erdők meséi című természetvédelmi mesekönyv, melyben izgalmas tartalmakkal találkozhattok növényekről és állatokról, egyszóval a természetről.

Szerzőinkkel teljes egyetértésben, szeretnénk Nektek ajándékozni természetvédelmi mesekönyvünk elektronikus változatát,…

Közzétette: Erdőmentők – 2020. március 29., vasárnap

 

Világméretű online összefogás a költészet napján

Egész napos online programot hirdetett meg a Magyar Versmondók Egyesülete a költészet napjára; 2020. 04. 11-én, szombaton mintegy száz külföldön élő magyar mond majd verset a Facebookon.
Mint írják, “A világ vagyok” címmel, József Attila – A Dunánál című versének idézetével indítják el az online programot, amelyben kétórás bejelentkezések közben csaknem száz külföldön élő szaval. A világ különböző részein élő magyarok, a karantén miatt elzárva, saját otthoni környezetükben vállalták, hogy elmondanak egy általuk választott magyar verset. A klasszikus és a kortárs irodalom gyöngyszemeit hallhatják a nézők, akik bekapcsolódhatnak és kommentelhetnek.

A költészet napját 1964 óta minden évben József Attila (1905-1937) születésnapján, április 11-én ünnepeljük.

Szombaton jön a nagy világméretű költészetnapi összefogás! Kétóránként bejelentkezés a világ minden pontján élő…

Közzétette: Magyar Versmondók Egyesülete – 2020. április 8., szerda

 

90 napig ingyen letölthetőek a Scolar Kiadó hangoskönyvei

Erlend Loe (Doppler), Karafiáth Orsolya (Szirén), Ungvári Tamás (A feledés enciklopédiája) és Spiró György (Álmodtam neked) egy-egy munkája – a kiadó ezzel szeretne hozzájárulni olvasói tartalmas, otthoni időtöltéséhez.

Az ajándék hangoskönyvek itt találhatók.

Karanténbalettet készített a Budapesti Operettszínház – videó

Karanténbalett címmel új sorozatot indított a Budapesti Operettszínház Balettkara. A színház az otthonmaradókat a Facebook-oldalán szórakoztatja a videókkal.

 

Nézd meg virtuálisan a Műcsarnokot

Több, mint hatvan kiállításra lehet online bekukkantani a videó installációktól a festményekig. Ide kattintva láthatod!

Április 18-án például virtuális tárlatvezetés Juhász Annával Paolo Ventura kiállításán, de érdemes figyelni a Műcsarnok Facebook oldalát, ahol mindig frissülnek az online programok!

Közzétette: Műcsarnok – Kunsthalle Budapest – 2020. április 7., kedd

 

Magyar Nemzeti Galéria

A Magyar Nemzeti Galéria a magyarországi képzőművészetet dokumentáló és bemutató legnagyobb közgyűjtemény. Virtuális kiállításaik segítségével szinte a kiállítótermekbe érezhetjük magunkat. Ide kattintva látható.

A Facebook oldalukon is érdekes ajánlókat olvashatunk!

Csak tiszta forrásból!

Retrospektív virtuális tárlatunkban Csak tiszta forrásból – Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső művészetében című kiállítását idézzük fel.Miben hasonlít Korniss és Bartók? Miképp jelenik meg a népművészet az impulzív művekben? A szentendrei zárszerkezetek mivel hatottak Korniss munkájára? A kopjafák megújíthatják-e a művészetet? Kolozsváry Marianna művészettörténész többek között ezekre a kérdésekre is választ ad.#maradjotthon #virtuálismúzeum #mng

Közzétette: Magyar Nemzeti Galéria, Hungarian National Gallery – 2020. március 25., szerda

 

Legyünk együtt online – Hévíz!

A hévízi Festetics György Művelődési Központ házhoz viszi a programokat! Minden nap várják az érdeklődőket online rendezvényeinkkel a Hévízi Programok Facebook oldalon. Előző adásaikat a Hévízi Programok Youtube csatornáján is meg lehet nézni!

Kedves Látogató!A Legyünk együtt online programsorozatunk programjait Youtube csatornánkon is követheti, visszanézheti.Tartson velünk!https://www.youtube.com/channel/UCNP57D0K962ROWTSitprVnA

Közzétette: Hévízi Programok – 2020. április 5., vasárnap

 

Chatpercesek online az Udvari Kamaraszínháztól

Új formák, új megoldások, új műfajok születnek. A Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház is igyekszik alkalmazkodni az új körülményekhez, ezért különleges ötlettel rukkolnak elő.
Chatpercesek néven pár perces dialógusokat vesznek fel színészeinkkel és ezeket teszik közzé az Udvari Kamaraszínház Youtube csatornáján, a Facebook oldalukon és honlapjukon, hogy minél több emberhez jusson el üzenetük.

Tizenkilenc, Nagyezsda Konsztantyinovna – Inessa Armand beszélgetése, részlet

A Chatpercesek sorát Tizenkilenc c. előadásunk egyik fontos jelenete nyitja meg. A társulat legújabb történelmi előadása olyan izgalmas témákat boncolgat, mint a háború, a cári család legyilkolása, proletárdiktatúra és forradalom, árulás és cselszövés. Első bejelentkezésünkben Lenin életének két fontos női szereplője látható. A néhány perces videóban két érző, ám nagyon eltérő egyéniség bontakozik ki előttünk. A bohó, pajzán és túlfűtött érzelmű szerető és az érett feleség diskurzusa megidézi a közös férfit, és a száz évvel ezelőtti idők sajátos hangulatát.

Közzétette: Udvari Kamaraszínház – 2020. április 6., hétfő

 

 

 

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva