viharjelzés: Siófoknál 0
21°
27° 19°
DNY
3 km/h
2018.09.19. 16:00
Még mindig erős a napsütés
A nyaralós cuccokat már elpakoltuk, de mi legyen a nyári naptejekkel, az UV védős arckrémünkkel, sminkszereinkkel? Érdemes ősz elején még használni ezeket?

– Annak mindenféleképpen célszerű – akár októberig – használni még ezeket a kozmetikumokat, akinek a bőre hajlamos a foltosodásra. Ugyanis mostanában szeptemberben, októberben még mindig a magas UV sugárzás – magyarázta Jáni Anikó mesterkozmetikus. – Akinél megjelent már valaha egy-két folt az arcán, az október közepéig minimum 50-es faktorszámú naptejet használjon. Nem azt mondom, hogy aki egész nap az irodában ül, van rajta egy minimális smink, annak is fontos napvédőt felkennie, de napozáshoz még kora ősszel is fontos a napvédelem.

Amíg jó idő van, addig a gyerekeket próbáljuk minél többet a szabadban tartani. Míg nyáron gondos anyukaként folyamatosan kenjük őket, szeptember-októberben ez már kimarad, hiszen ősz van…Ideje megtanulni, ma már nem számít, hogy július van vagy szeptember, amikor erős napsütés van, akkor mindig be kell kenni a gyereket.

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva