MTI | 2020.10.21. 07:00
Meghalt a Balatonra is ibizai hangulatot varázsoló zenész
Meghalt a híres DJ, José Padilla, aki zenéjével Zamárdiban is varázslatossá festette a naplementét a Balaton Sound és a Nagyon Balaton programsorozat keretében.

Vastagbélrák következtében elhunyt a híres ibizai lemezlovas, José Padilla. A 64 éves zenész halálhírét a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra hétfőn a családja.

A bejegyzés szerint Padilla vasárnap éjjel békésen, álmában halt meg Ibizán. Családja és barátai mindenkinek köszönetet mondtak, akik adományaikkal és üzeneteikkel megpróbálták könnyebbé tenni a zenész utolsó hónapjait.

– Az ibizai naplemente már sohasem lesz ugyanolyan nélküle, de gyönyörű zenéje mindörökre velünk marad – írták a közösségi médián.

Padilla 2019-ben járt utoljára Magyarországon, akkor a Nagyon Balaton programsorozat keretében Zamárdiban lépett fel, a Balaton Soundnak rendszeres fellépője volt.

A spanyol lemezlovas nevéhez fűződik a több mint tucatnyi lemezből álló eklektikus válogatásszéria, a Café del Mar-sorozat, amely az azonos nevű ibizai klub védjegyévé vált.

José chilled a generation of clubbers and his art touched the lives of millions. His contribution to chillout music &…

Közzétette: Café del Mar – 2020. október 19., hétfő

José Padilla 1975-ben költözött Ibizára, de több mint másfél évtized telt el, mire a naplementéiről híres Café del Mar nevű szórakozóhely állandó lemezlovasa lett.

Mivel csak a hajnali órákban kapott játékidőt, a napszakhoz illő, nyugodt hangulatú szettjeivel, s az ebből válogató CD-sorozattal tette híressé a klubot és szerzett magának hírnevet. A 2000-es évektől szólólemezekkel is jelentkezett.

Padilla július elején jelentette be a Facebook-oldalán, hogy vastagbélrákot állapítottak meg nála, és hamarosan megoperálják. Utoljára augusztus 20-án írt a követőinek arról, hogy a műtét után már otthon lábadozik, és remélte, hogy idővel felgyógyul.

Nyitókép: Olvasói fotó; Páli Viktória

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva