likeBalaton | 2021.11.18. 12:16
Megújul a BAHART Regatta
A Balatoni Hajózási Zrt. és a Yacht Charter Guru az idei sikeres futamokat követően már megkezdte a 2022. évi BAHART Regatta versenyek tervezését. A szervezők a támogatói és együttműködő kör bővítésével, a parti programok megújításával, illetve modern megoldásokkal kívánják elindítani a futamokat a jövő évben is.

Tradíciók és újdonságok

A tapasztalatok, valamint a résztvevők körében végzett felmérés visszajelzései megerősítették a szervezőket abban, hogy a Regattát izgalmas versenyként és a Balaton egyik jó hangulatú, izgalmas társasági eseményeként tartja számon a közönség. Az észrevételek alapján a jövő évi verseny szervezése az ideihez hasonló koncepció mentén kezdődött el.

A 2022. évi BAHART Regatta versenyre bárki jelentkezhet majd az egyszerűsített nevezési feltételeknek köszönhetően. A rendezvényen továbbra is ápolják a tradíciókat, de cél az is, hogy a program olyan színes elemekkel bővüljön, mellyel népszerűsítik a sportágat, felkeltik a fiatal korosztály érdeklődését, s hangsúlyozzák a környezettudatosság fontosságát.

 

Verőfényben Balatonszemesen BAHART sajtófotó

Ilyen volt az idei Regatta

A Balaton Regatta a Balaton legrégebbi vitorlás túrabajnoksága, több mint másfél évtizedes múltra tekint vissza. A járványügyi helyzet miatt idén egy éves kihagyás után rendezték meg újra.
Már most nyáron is voltak újdonságok, hiszen a szervezők célja az volt, hogy az évtizedes hagyományok ápolása mellett új elemekkel színesítsék az eseménysorozatot. Az amatőr vitorlázók legnépszerűbb sorozata 2021-ben három helyszínen, megújulva, minden vitorlázó számára nyitott versenyekkel zajlott.
A nyári balatonföldvári, balatonszemesi és balatonboglári futamon összesen 161 hajó nevezett 647 versenyzővel, ami megközelítette a járványt megelőző, 2019-es résztvevőszámot.

Tükörvízen Balatonbogláron BAHART sajtófotó

A legendás vitorlásversenyen minőségi ételekkel, balatoni borokkal, szakmai előadásokkal, koncertekkel várták az érdeklődőket.
A főszervező Yacht Charter Guru a teljes versenysorozatot a környezettudatosság jegyében szervezte és bonyolította le. A zöld szellemiség a díjazásban is megjelent, a BAHART Regatta egyedi kupái és érmei újrahasznosított anyagokból készültek.
A társadalmi felelősségvállalás szintén fontos eleme volt az eseménynek.

Az egyes versenynapok különleges színfoltjai voltak azok a BAHART Regatta futamok, amelyek egy-egy társadalmilag fontos csoportra, témára hívták fel a figyelmet.

Vízre szálltak a Women On Water pink ruhába öltözött hölgy versenyzői, akik a női vitorlázás szerepére hívták fel a figyelmet.
Balatonbogláron az Eurakvilo Alapítvánnyal közösen leukémiás és daganatos betegségből gyógyult gyermekek számára is indult jótékonysági futam, valamint látássérült vitorlázók csapata is részt vett a versenyeken.

Friss szélben Balatonföldváron
BAHART sajtófotó

Az egyre növekvő résztvevőszám egyértelműen azt mutatta, hogy minden eddiginél nagyobb igény van a professzionális körülmények közt zajló, de elsősorban amatőrök számára létrehozott versenyekre.

 

Nyitókép: Tükörvízen Balatonbogláron – BAHART sajtófotó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva