likeBalaton.hu | 2020.09.05. 14:00
Mesterem nyomán címmel rendhagyó tárlat nyílik Balatonfüreden
A Veszprémi Művész Céh rendhagyó, tematikus kiállítással mutatkozik be Balatonfüreden. Olyan műalkotásokat mutatnak be, melyek tükrözik az alkotók és művészetükre jelentős hatást kifejtő mesternek a viszonyát.

A kiállítást fel lehet fogni úgy is, hogy ez lehet a mesterek művének, műveinek újrafogalmazása, esetleg jellegzetes motívumainak, stílusjegyeinek megidézése.

A Veszprémi Művész Céh tevékenységére jellemző a sokszínűség, így ez a kiállítás is igen változatosnak ígérkezik, mind műfajában, mind stílusában. A megidézett művészek, illetve a műveik a régi mesterektől (Botticelli, Fra Angelico, Caravaggio, Brueghel) egészen az absztrakt alkotókig (Kandinszkij, Mondrian, Malevics) felölelik a művészettörténet szinte teljes spektrumát és izgalmas kalandozásra hívnak minden érdeklődőt. Természetesen korunk nagy mestereinek (Keserű Ilona, Kő Pál, Schrammel Imre) a hatása is felfedezhető néhány tanítvány képén, plasztikáján.

A Céh tagjai közül sokan jelentkeztek a kiállításra és készítettek új, értékes műveket, így az ő alkotásaikat lehet megtekinteni a tárlaton: Baky Péter, Beretvás Csanád, Boda Balázs Gábor, B. Hegedűs Piros, Csontos Katalin, Fábián László, Farkas István, Fenyvesi Ottó, Fekti Vera, Fülöp Lajos, Gaál Ágnes, Horváth Balázs, Jáger István, Kallai Sándor, Katona György, Kovács Endre, Kulcsár Ágnes, Marosi Diana, Meixner Etelka, Milasovszky László, Szabó László Zoltán, Tánczos György, Tomay Katalin, T. Szabó László, Ughy Miklós, Zongor Gábor.

A kiállításon való szereplésre a céh jelenlegi tagjain kívül más, Veszprém környékén élő és alkotó művészek is meghívást kaptak, ezzel is színesítve a kiállítók sorát. (Csabai Tibor, Dienes Attila, Földesi Barna, Géczi János, Hegyeshalmi László, Jeney Zoltán, Kádár Tibor, Major Janka, Mészáros Imre, Tarczy István)

Nyitókép: Illusztráció (Freepik)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva