Rác Benedek / csupasport.hu | 2020.08.31. 14:00
Mezítlábas futás a homokban és a Balatonban
Több mint ezren futottak a balatonlellei strand homokjában és a magyar tengerben a hétvégén az immár harmadszor sorra kerülő Beach Runon.

Strand és futás – ezt a kettőt ötvözi az idén már harmadszor megrendezett balatonlellei Beach Run, amelyen ezerkétszázan vették részt, ráadásul a résztvevők talán az utolsó nyári hétvégét használhatták ki.

– Mivel a turizmus és a strand Balatonlelle számára nagyon fontos bevételi forrás, a mi versenyünkön pedig a terület felét elfoglaljuk, ezért úgy egyeztünk meg az önkormányzattal, hogy az augusztus huszadika utáni első hétvégén rendezzük meg a versenyt, és ha az elmúlt három évet nézem, most volt a legjobb az időjárás. Barátokkal közösen jött a verseny ötlete, imádjuk a Balatont és futni is szeretünk. Először éjszakai futást terveztünk a szabadstrandon, végül ez a megoldás realizálódott, hogy a Napfény strandon tudjuk megrendezni a megméretést, a homokban és a Balatonban – mondta a csupasport.hu-nak Nagy Tamás, a verseny főszervezője.

A verseny vonalvezetése változatos, mivel előbb a strand homokjában futottak a résztvevők, majd a Balatonban gázoltak, aztán újra a homokban, és ismét a vízben – így állt össze a 750 méteres kör.

A gyerekek 500, míg a felnőttek 1500, illetve 3000 métert futhattak, s bizony többen is megállapították, bár aszfalton könnyedén futnak 10–20 kilométereket, itt azonban a negyedik körben már keményen fogyott az erő, mert a süppedős homok és a vízben futás is próbára tette a versenyzőket.

– A rendezvényünk nem is feltétlenül verseny, inkább élményfutás. Az első évben ötszázan, tavaly két nap alatt ezerötszázan álltak rajthoz, és már a jövő évi verseny iránt is érdeklődnek. Hétfőn tettük közzé a 2021-es időpontot, négyszázan jelezték részvételi szándékukat, sokan érdeklődnek, az indulók pedig az ismerőseiknek is továbbadják a verseny hírét – mondta Nagy Tamás.

Közzétette: Fuss Neki futófesztivál – 2020. augusztus 27., csütörtök

 

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva