likeBalaton.hu | 2020.08.03. 14:22
Most érkezett! Ezért szállt le a mentőhelikopter a boglári strandon
Sokan találgatták a közösségi média fórumaiban, mi történt, valaki rosszul lett, vagy vízbe fulladt. A mentők tájékoztatása szerint egy fiatal férfi sérült meg a strandon.

Múlt pénteken több balatoni csoportban téma volt, hogy újból egy szörnyű strandbaleset történt. A boglári strandon ugrott valaki fejest a sekély vízbe. Az rögtön kiderült, hogy a rendőrség nem intézkedett a helyszínen. Ebből pedig arra következtettünk okkal, hogy akkor nem egy újabb halálos baleset történt. Szemtanúk arról írtak, hogy a fiatal férfi úgy ugrott a vízbe, hogy gerincsérülést szenvedett. Nemsokkal ezelőtt Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat Szóvivője válaszolt a kérdésünkre. Ebből kiderült, hogy a helyszínre két mentőegységet és mentőhelikoptert is riasztottak.

– A mentők egy fiatal férfit láttak el súlyosabb sérülésekkel, ezután kórházba szállították – mondta Győrfi Pál. – A nyári időszakban a mentők munkája is sok szempontból az időjáráshoz igazodik. Megjelennek a hőséggel összefüggő egészségügyi kockázatok, ugyanakkor a nyaralóhelyek környékén érthető módon megnő a segélyhívások száma is. A leggyakoribb nyári rosszullét az úgynevezett hőségkollapszus (ájulás) mellett a szívbetegek, idős emberek esetében több súlyos rosszulléttel is számolni kell, de a balesetek száma is megnövekedhet.

Az Országos Mentőszolgálat idén is felkészült a nagyobb igénybevételre. A Balaton környékén és más frekventált helyeken megerősítettük a készenlétet és ha szükséges, akár mentőmotor, mentőhelikopter, vagy speciális gyermekmentő riasztásával nyújtunk segítséget a rászorulóknak.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva