Keszey Ágnes, Krausz Andrea, Mihály Szilvia | 2021.10.16. 16:00
Mozgalmas ősz a Balatonnál – itt sportolhatsz októberben
Az őszies, hideg időjárás sem akadályozza a sportolókat, hogy a szabadban mozogjanak. Összegyűjtöttük, milyen kihívások közül választhatsz, ha versenyezni akarsz, vagy hol szurkolhatsz másoknak. De olyan lehetőségeket is ajánlunk, ahol a mozgás öröme a lényeg.

Egészségnap Hévízen – 2021. október 23.

A Hévízi Piac lesz a helyszíne a sportnapnak, ahol finomságokat is kóstolhatsz, de elsősorban mozogni várják a résztvevőket. Lesz salsa, spinning, jóga, gyógytorna és kerékpáros ügyességi verseny is.

Fotó: Mihály Szilvia

Balatonfüredi Ultrafutó Fesztivál – október 14-17.

Október harmadik hétvégéje a hosszútávfutók nagy ünnepe a Balatonnál: Balatonfüreden tartják a Balatonfüredi Ultrafutó Fesztivált. Több kategóriában indulhatnak a versenyzők. Időtartam szerint választhatja ki mindenki a maga edzettségi szintjéhez, kedvéhez illő versenyszámot: 48 órás, 24 órás és 6 órás futásra lehet jelentkezni.

Fotó: Balatonfüredi Ultrafutó Fesztivál (archív)

III. Balaton-felvidéki Őszi Bringa Túra – 2021. október 23.

Túra és nem verseny ez az esemény – hangsúlyozzák a szervezők. A rendezvény célja, hogy népszerűsítsék a 4 évszakos balatoni kerékpáros turizmust, mely minden évszakban felejthetetlen élményt nyújt a Balatonnál és a Balaton-felvidéken bringázóknak. A túraútvonal része a Magyar Kerékpáros Szövetség BalatonBIKE365 programjának.

Holdfénytúrák Badacsonyban – 2021. október 23., november 27. és december 18.

Friss színek, illatok, fantasztikus élmények fogadnak az alkonyi, esti hegyen. Nincs felemelőbb érzés, mint egy csillagfényes estét tölteni a Badacsony tetején. A túra során megismerkedünk a hegy természeti és kultúrtörténeti értékeivel, miközben hallgatjuk a macskabagoly kísérteties hangját. A kilátóból pazar kilátás nyílik a csillagok és Hold fényében szikrázó Balatonra és a Káli-medence gyöngyfüzérként világító falvaira. Ne hagyd otthon az elemlámpádat!

Nem egyszerű, de megéri felmenni a hegy tetejére
Fotó: Mihály Szilvia

Jótékonysági futás a koraszülöttekért – 2021. október 24.

Az idei évben ötödik almalommal rendezik meg a “Másodszor is célba érünk”- Jótékonysági futás a koraszülöttekért futóversenyt Zalaegerszeg és Keszthely között. A 66 km-es távon futhatsz egyedül vagy csapatban, a nevezéseddel a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványt támogatod. Nemcsak sportolsz, egy nemes ügyet is segítesz. Itt a helyed!

18. K&H mozdulj! Balaton Maraton és Félmaraton – 2021. november 13.

Az egyik leghíresebb maratoni és félmaratoni amatőr futófesztivál, melyen minden évben több ezren vesznek részt. A bulinak sem utolsó versenyen sokan bolondos szerelésben, jelmezben futnak, és a hűvös idő ellenére is vannak, akik megmártóznak a Balatonban. Többféle távot lehet választani: lehet futni egyéniben, több szakaszban teljesítve a maratont, a félmaratont, vagy még rövidebb távokat. A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát! Technikai okok miatt a november 13-14-ére, eredetileg kétnaposra meghirdetett 18. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton 2021-ben csak 1 napos lesz.

Főként a Balaton-parton fut a mezőny Siófokon, a novemberi futófesztiválon
Fotó: Krausz Andrea

 

Fel a Papodra! – 2021. október 26.

Az őszi szünet idején a Bakony lesz annak a túrának az úti célja, melyre gyerekeket várnak.

Generali Run Balatonfüred – 2021. október 30.

Bármelyik korosztályba is tartozol, itt rajhoz állhatsz, hiszen gyermekfutamokat is indítanak az október végi bajnokságon. Felnőttként pedig váltóban vagy egyénileg is lehet teljesíteni a 6,5, 10,5 vagy 21,1 kilométeres távokat.

Ősszel és télen is evezhetsz a Hévíz-patakon (novembertől márciusig)

A mindig meleg vizű, gőzölgő Hévíz-patakon novemberben elindulnak a szervezett evezések. Vízre szállhatsz kajakkal, kenuval vagy SUP deszkával is. Felejthetetlen élmény a tavirózsák között evezni, a 8 km-es távot kezdő sportolók is könnyen teljesíthetik.

Vadregényes a táj
Fotó: Jártó Bernadett, SUP the Lifestyle/hivatalos sajtófotó

 

Borítókép: Freepik

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva