likeBalaton.hu | 2020.07.16. 18:46
Mutatjuk az Év strandétele verseny idei győzteseit
A Balatoni Kör versenyén, idén Balatonmáriafürdőre és Alsóörsre került az Év strandétele cím. A strandolók Balatonbogláron is örülhetnek, ott van az év felfedezettje!

Hatodik alkalommal díjazta a Balatoni Kör az Év strandétele versenyen a legjobb ételeket. Idén két étel is annyira elnyerte a zsűri tetszését, hogy nem is tudtak dönteni. Az alsóörsi Fogas Bisztró hal erőlevese, és a balatonmáriafürdői Port Étterem és Panzió Balatoros nevű kreációja lett holtversenyben a győztes.

A versenyen, idén 24 vendéglátóhely indult. Ezt ebben az évben a közönség ajánlása alapján lehetett megtenni. Ebből a mezőnyből hét ételt választottak ki, amit az minőség, a regionális alapanyagok használata, az ár-érték arány, a hely megjelenése és a kiszolgálás alapján határoztak meg. Ezt a hét ételt a hét elején személyesen kóstolta végig a verseny zsűrije, így alakult ki a végeredmény.

A döntőbe jutott ételek közül öt a déli partról, kettő az északiról került a legjobbak közé. Ezek a Tiki Beach Bisztró Zamárdiból, a Málna Büfé Balatonlelléről, a Spéci Hotdog és Krumpli Balatonboglárról, az A konyhám Balatonfenyvesről, a Port Étterem és Panzió Balatonmáriafürdőről, a Vitorlás Bisztró Keszthelyről és a Fogas Bisztró Alsóörsről.

Az év felfedezettje ezúttal a déli parton található, a balatonboglári LSK nevű étel – azaz lellei süldő kifliben – megálmodója, a Spéci Hot Dog és Krumpli. Itt nemcsak az amerikai virsli, kifli párosítást emelték magas szintre, de a krumplik is csodásak.

Kóstoljátok meg az idei év legjobbjait! Természetesen nemsokára mi is megtesszük és meg is írjuk nektek, milyen volt!

A Port Étterem és Panzió, nem kispályázott: egy brutál disznótorost gondolt újra úgy, hogy akár nyáron a strandon is élvezhető legyen. Sült káposzta és krumpli a köret hozzá.

 

A Fogas Bisztró Alsóörsön nagyon magasra tette a mércét a balatoni halas éttermek és büfék számára. Egy hal erőlevessel indultak, amibe tokhalgombóc került. Csodás ez az ételük is.

 

Balatonbogláron lellei süldőt tettek kiflibe, így lett az étel neve Balaton LSK. A kolbászt a Kolovics család készítette ehhez az isteni és nívós hot doghoz. Ez a Spéci Hot Dog és Krumpli étele volt a versenyen.

 

A lellei Málna Büfében egy szelet préselt, főtt füstölt csülköt rántottak ki, amit kovászos uborkával, ecetes lilahagymával, paradicsommal, salátával és juhsajtból készült szósszal tettek egy csodás házi készítésű buciba.

 

Biczó Andrásék lecsós gersli köretet készítettek egy könnyű csirkemellhez. A Vitorlás Bisztrónak nemcsak ez az étele népszerű a keszthelyi strandolók körében.

 

Szikra Gabi az A Konyhámból már rutinos induló a versenyen, két éve győzött is. Most egy halas gombócot tálalt a zsűri és a vendégek elé.

A verseny eddigi győztesei:
2015. Kalóz, Fövenyes – Harcsa&Krumpli
2016. Kishableány, Badacsony és Paletta, Balatonboglár – Big MEKK
2017. Paletta, Balatonboglár – Pulled ponty
2018. Konyhám, Balatonfenyves – Gofcsi
2019. Tiki Beach Bisztró, Zamárdi – Koviubileves

Nyitókép és fotók/ az éttermek ételfotói

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva