K.K./borsonline.hu | 2021.01.28. 12:00
Nem is olyan kis ártatlan a Doktor Balaton autista Petyája
Hajdu T. Miklósnak nagy kihívást jelentett a naív és könnyen befolyásolható karakter megformálása, ő ugyanis egy igazi csepeli vagány srác.

Alapos kutatómunka előzte meg a Doktor Balaton szeleburdi fiújának, Petyának a kiválasztását. Hajdu T. Miklósnak ez az első sorozatszerepe, így nem csoda, hogy hónapokig készült a forgatásra, és arra, hogy a lehető leghitelesebben alakítsa a mentális zavarral küzdő fiú karakterét.

– Nem könnyű feladat olyan embert játszani, aki valamilyen módon eltér az átlagtól. A Színművészeti Egyetemen mindig azt tanítják nekünk, hogy egy karakter megformálásában a megfigyelés a legfontosabb, plane egy ilyen speciális szerepnél. Ugyanis, ha nem figyelünk oda eléggé, könnyen túlzásba eshetünk, manírosak, hiteltelenek lehetünk, ami a szerep és persze a színész halálát jelentheti – mondta a Borsnak Hajdu T. Miklós, a Doktor Balaton Petyája, aki hónapokon át olvasott, interjúkat és filmet nézett az autizmusról.

– Alaposan körüljártam a témát és minden tartalmat elolvashattam, meghallgattam, megnéztem, ami az autizmusról szól. Nem szerettem volna felkészületlenül állni a kamerák elé, így is izgultam, hogy mit fognak hozzám szólni a színészkollégák – mondta a 24 éves gyakorló színész, aki hamar egy hullámhosszra került a sorozatbeli szüleivel, Ujlaki Dénessel és Ambrus Asmával is.

Még több infót találsz a Doktor Balaton című sorozatról, ha itt keresgélsz.

– Először egyiküket sem mertem tegezni, és a forgatási szünetekben is anyukának és apukának hívtam őket. Megtisztelő volt ilyen nagy színészekkel együtt dolgozni, és azt gondolom, hogy sokmindenkihez közel kerültem. Bár én magam az életben egyáltalán nem vagyok olyan naív és befolyásolható, mint Petya, de úgy hiszem, hogy sikerült hitelesen megformálnom a rám osztott szerepet – mondta Hajdu T. Miklós, aki csepeli gyerek lévén nagyon is rátermett és életrevaló.

– Sok csibészséget láttam már, úgyhogy Petyával ellentétben engem nem kell félteni. A való életben nagyon más karakterek vagyunk, de nem bánom, hogy egyből beledobtak a mélyvízbe, hiszen egy színészt midig a kihívások éltetnek. Én magam persze elég maximalista vagyok, úgyhogy nem is voltam száz százalékig elégedett magammal, de a szüleim és a párom nagyon büszke rám, nekem pedig ez a legfontosabb – zárta gondolatait a fiatal színész.

 

Fotó: Hajmási Péter

Posted by Hajdu Tamás Miklós on Thursday, August 6, 2020

 

Nyitókép: A Doktor Balaton dizájnja
Kép: TV2

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva