Szaniszló Hajnalka | 2020.04.08. 10:00
Napi pozitív gondolat #5 - Eckü (Hősök)
NEKED IS VAN RÁ KÉT PERCED. Napi pozitív gondolat című sorozatunkban megszólaltatunk egy-egy ismert előadót, zenészt, a Balaton szempontjából releváns személyiséget, aki szorosan kapcsolódik hozzá, aki a szerelmese a tónak. Érzések, hangulatok, egy kis energia a mai naphoz. Ma Ecküt kérdeztük a Hősökből.

– Túl vagyunk a kezdeti sokkon, elfogadtuk, hogy most jó darabig teljesen máshogy fogunk élni. Annak, aki állandóan úton van, szinte csak aludni jár haza, sok újdonságot hoz ez az időszak. Én alapvetően vidám és pozitív felfogású ember vagyok. Elsők között reagáltunk, és írtunk egy dalt Menthával. Ebben arra buzdítjuk az embereket, ha tehetik, töltsék otthon a következő időszakot. Egyfajta intelem és dopping magunknak is. Belassulni a négy fal között.

Volt a talonban egy másik Hősök dal is, ehhez klip is készült még a békeidőkben: nyüzsgött a Kossuth utca Veszprémben, és gyönyörűen sütött a nap. Kezdtem leszokni az Instagramról, és minimálisan használni, de a vészhelyzet óta vicces videókkal, okoskodás nélküli, őszinte sorokkal tolom, hátha másnak jobb kedve lesz vagy kapaszkodót jelent neki. Bár színpadra lépni jó pár hétig nem fogunk, és nagyon hiányzik, de lefoglalom magam. Hogy ne boruljon meg a napi bioritmus, tartom a viszonylag korai kelés és éjfél előtti lefekvést. Minden nap egy órát tényleg mozgom. Péntekenként iszom otthon pár italt. Minden napot megtervezek, mit kell csinálni. Sok régi ismerősömmel beszéltem, akikkel elég régen. Próbálok szelektálva tájékozódni, és naponta egyszer nézek utána az aktuális híreknek. A Balaton pedig nagyon hiányzik. Ha elmúlik ez az időszak Akarattyán kávézni fogok, Füzfőn lángost enni, Tihanyban lazítani, Keszthelyen meg fellépni. Már alig várom – mondta Eckü.

A sorozat további részeit itt tudod elolvasni.

Emlékszel még az Ecküvel készített interjúnkra, amelyben a nyári balatoni élményeiről mesélt? Itt tudod elolvasni.

Ez pedig itt a Hősök új videója, amelyben Mentha kisfia is szerepel!

A dal szövegéből két jó példa az egyszerű dolgokra, melyeknek most a nehézségek mellett is örülhetünk:

“Kérek egy kortyot az életből
Nem számít már innentől
A lényeg hogy mit érzel legbelül
Ez olyan egyszerű

„Nem értem miért keresek állandóan hibát
Mikor minden nap elmondhatok egy imát
Hogy van egy gyermekem aki imád…”

 

Nyitókép: Hősök hivatalos sajtófotó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva