Gulyás J. Attila/Magyar Nemzet | 2021.03.15. 10:00
Ne csak második otthon, hanem lakhely legyen a Balaton
Péntek délután már az M7-es autópálya forgalma is azt mutatta, hogy sokan töltik a hosszú hétvégét a Balatonnál, de vannak olyan családok is, amelyek a távmunka vagy a home office lehetőségét kihasználva meg is hosszabbítják a fűthető nyaralóban tartózkodást.

– Nem kell aggódni amiatt, hogy a szokottnál nagyobb forgalmat nem bírják el a kis élelmiszerboltok. Ha szívesen akarjuk látni tavasszal is a nálunk nyaralót, akkor gyorsan reagáljon az üzlettulajdonos, és rendeljen több árut a megnövekedett vevői igények kielégítésére – mondta a Magyar Nemzetnek Hoffmann Henrik, a Balaton Turizmusszövetség (BTSZ) elnöke, aki szerint az ingatlanadót fizető nyaralótulajdonost ugyanazok a jogok illetik meg, mint a helyben lakót.

Séta Siófokon, a hajóállomáson a hosszú hétvégén
Fotó: Krausz Andrea

 

– Mi azt szeretnénk, hogy a Balaton ne csak második otthon, hanem lakhely is legyen. Nehéz megállítani a térség népességének elöregedését, ezért, hogy virágzó vidékké váljon, kívánatos lenne több tízezer ember odatelepülése. Hogy élet töltse be a magyar tenger környékét

– fogalmazott a turisztikai szakember. Hoffmann Henrik hozzátette: tud róla, hogy sokan bővítik vagy bővítenék, téliesítenék a nyári lakhelyüket, hogy Budapestről vagy más városból végleg a Balatonhoz költözzenek.

A szakember kifejtette, hogy a koronavírus-járvány megfékezését célzó és gyors tempóban zajló oltás reményt ad a májusi vagy júniusi üdülési szezonkezdéshez. – Most versenyt futunk az idővel, de mivel tudjuk, hogy van elég oltóanyag, biztos vagyok benne, hogy nem fognak meghiúsulni a térség turisztikai egyesületeinek a tervei – fogalmazott a BTSZ elnöke.

Forrás: Magyar Nemzet

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva