ripost.hu | 2020.08.09. 14:00
Németh Lajos meteorológus elmondja, hogy milyen hosszú lesz a vénasszonyok nyara
Itt az igazi kánikula, de aki szeptemberre halasztja az üdülést, az sem jár rosszul. A Balaton akkor sem zár be, mutatjuk az időjárást és a programokat is!

A hosszútávú előrejelzés azt mutatja, hogy szeptemberben kevés csapadék és 25-28 fokos nappali csúcshőmérséklet várható, de éjszaka sem hűl le a levegő jelentősen– írja a ripost.hu.

Ezzel összhangban van a Dávid-naptár előrejelzése. Dávid Mihály szabadalmaztatott eljárása már 47 éve ad elég megbízható előrejelzést.

Az idei évben szeptember 5. körül még 30 fokos meleget jósol, majd egy kis lehűlést követően a hónap második felére is 25 fok feletti nappali hőmérsékletet prognosztizál, és csak október elejére mutat lehűlést, de a nappali hőmérséklet akkor is rendre 15 fok fölött marad. Ráadásul záport, zivatart is csak egy-egy napra jelez.

Keresgélj Balatoni programokat ITT és ITT is!

Németh Lajos meteorológus előrejelzése

Fotó: Krausz Andrea

Németh Lajos meteorológus ilyen messzire nem tekint, de azt mondja, abból, hogy eddig változékony, néha viharos volt a nyár, egyáltalán nem következik, hogy így is kell folytatódnia.

– Az idei nyarat a különféle frontok tették változatossá, mondhatni rendkívülivé, hiszen az utóbbi években a megszokottól eltérően több napos hőhullámok sem voltak Magyarországon – mondta a ripost-nak.

Németh Lajos szerint a sokéves adatok azt bizonyítják, hogy a szeptember általában csendes, nyugodt, frontmentes időt hoz, 25 fok körüli, vagy még melegebb időjárással.

Németh Lajos – Fotó: ripost.hu

 

Nyitókép: Olvasói fotó / László Istvánné Jakab Zsanett

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva