viharjelzés: Siófoknál 0
21°
27° 19°
DNY
3 km/h
2018.09.20. 16:00
Nyaraló helyett inkább vitorlást vásárolnak
A hajózási piacon évek óta tartó fellendülés továbbra is töretlen – vannak, akik balatoni nyaraló helyett is inkább vitorlást vásárolnak maguknak.

A fellendülést az is mutatja, hogy idén számos új magyarországi gyártó és sok eddig itthon nem forgalmazott márka képviselete jelent meg a Balaton Boat Shown, amelyet szeptember 7-9. között rendeztek meg Balatonkenesén.

Tendenciaként mutatkozik a vitorlás hajók esetében a 35 láb feletti, sőt egyre inkább a 40 láb feletti hajók iránti növekvő igény.

Sokan itthonra, akár nyaraló helyett, sokan befektetési céllal, sokan pedig külföldre keresnek hajókat.

A hajózás, mint szabadidő eltöltési lehetőség egy jelentős része a motoros és elektromos hajók piacán csapódik le. A Balatonon ugrásszerűen megnőtt az elektromos hajók iránti kereslet is. Az elektromos hajók, a motorosok alternatívájaként terjednek, de sokan választják ma már a vitorlások helyett is. Ezt a növekedést mutatta, hogy a Balaton Boat Show-n a már évek óta jelen lévő gyártók és forgalmazók mellett számos új cég is bemutatkozott hajókkal, vagy éppen beépíthető elektromos motorral, de a kiállításra elhozott világpremier is egy 36 lábas elektromos yacht volt. Tendencia ezen hajók esetében is, hogy egyre több 30-40 láb közötti, tágas életteret nyújtó, akár több hálószobát vagy fedélzeti konyhát is tartalmazó modell kerül vízre.

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva