Szaniszló Hajnalka | 2020.12.27. 10:00
Nyáridéző: a nyolcvanas években ezek a slágerek pörögtek a Balaton partján
Ezekkel a retró nyári diszkóslágerekkel biztosan visszarepülsz a Balaton partjára. Időutazásra hív a Dolly Roll, a Neoton és Zoltán Erika is. Pörgesd fel magad!

Idézd vissza a nyolcvanas évek Balatoni nyaralásainak emlékét ezekkel a retró nyári slágerekkel s repülj egy pillanatra a kellemesen simogató parti napsugarak közé. Hangulatjavító, múltba révedő-nosztalgiázós összeállítás következik, mely a szürke téli napokon és nyarat varázsol az otthonodba.

Dolly Roll: Vakáció-ó-ó

A nyolcvanas évek balatoni nyaralásainak elengedhetetlen dala volt a Dolly Roll gigaslágere, a Vakáció-ó-ó, amely tényleg minden parti diszkóban vagy házibulin, kerti partin elhangzott.

 

Zoltán Erika: Szerelemre születtem

Talán még abban a siófoki revübárban is ez szólt, amelynek Capri volt a neve és ahol abban az időben felfedezték Zoltán Erikát. Az énekesnő Siófokon is mutatkozott be elsőként a közönség előtt a Szerelemre születtem című dalával.

 

Neoton Família: Nyár van

Természetesen nem maradhat ki a listából a Neoton Família Nyár van című klasszikusa sem.

 

B. Tóth László nyolcvanas évek-beli összeállítása nyári partikhoz

B. Tóth László, a Retró rádió jelenlegi műsorvezetője a nyolcvanas években egy Pop-Tari-Pop című sorozaton dolgozott. Ez is nagyon népszerű volt abban az évtizedben, s természetesen kihagyhatatlan volt a Balatoni partikból.

 

A legnagyobb klasszikus pedig, a KFT – Balatoni nyár című slágere. A dal Wellhello-féle feldolgozása még ma is óriási nyár sláger, mely maximálisan összeköti a Balatonon a nyolcvanas években fiatalként bulizó és a XXI. századi generációt.

Még több nyári, Balatoni slágert hallgatnál? Itt keresgélj!

Van egy játékos kvízünk is ezzel kapcsolatban. Teszteld a zenei ismereteidet a likeBalaton.hu játékával!

 

 

 

 

 

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva