viharjelzés: Siófoknál 0
11°
17°
ÉK
1 km/h
2018.10.19. 20:00 Nyitott Balaton: van még szállás
Megosztom
Az ünnepi hétvége jót tesz a Balatonnak. Sok szálloda már az előfoglalásokkal megtelt, de a Nyitott Balaton elnevezésű programsorozat szervezői azt javasolják, hogy ez senkit se riasszon el az utazástól, számos jó minőségű szállás épült az utóbbi években, amelyek még nem működnek teljes kihasználtsággal és felfedezésre várnak.

 

Fátyolos időben is szép a kilátás a kenesei magaspartról

A Balaton rejtett kincseinek megismerésére kiválóan alkalmas az ősz, amikor a kampány keretében 129 programmal várják a turistákat a Balatonnál – áll az akció szervezőinek sajtóközleményében. A programsorozathoz 155 szálláshely és 90 vendéglátóhely is csatlakozott, akik kedvezményekkel várják a vendégeket.

A Nyitott Balaton elnevezésű akció október 5-én indult és november 4-ig tart. Számos olyan program van közöttük, amely éppen erre a hétvégére esik. Sok vendéget várnak a balatongyöröki Becehegyi Bortúrára, a badacsonyi Holdfénytúrára, a Nagybereki Töpörtyű Fesztiválra, a balatonföldvári Meseösvény túrára, az öt napon át tartó Füredi Szüretre, vagy akár a háromnapos Szigligeti Süllő fesztiválra is. A tó partjáról érdemes elutazni Zalakarosra is, ahol három napon át vásári hangulatba öltözik a város.

Az akció keretében külön figyelmet szentelnek a gyerekeknek is. Jó példa erre a gyenesdiási tematikus programsorozat is, amely a Természet Házában izgalmas geológiai, élőhelyismereti eseményekkel várja a családokat. Ezzel párhuzamosan Balatonföldváron is tartanak mesetúrát és kalandos oknyomozó sétákat.

Őszi napsütés süteménnyel: ilyen a kilátás a Tihanyi Apátság Rege cukrászdájából

 

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva