Szalay Hédi / csupasport.hu | 2020.09.02. 14:00
Októberben Ultrabalaton! Vajon milyen lesz a futóvilág?
Idén még előttünk az Ultrabalaton! Más lelkiállapotban, sok várakozást és sok felkészülést követően lehet nekivágni a futóvilág egyik nagy hazai kihívásának.

Eljött a nyár utolsó hete is, kezdődik az iskola, egyelőre a megszokott menetrend szerint. Ez a szülőknek egyfelől megkönnyebbülés, mert a kicsik felügyeletét nem kell megoldani, másfelől újabb kötelezettségek jönnek, szigorúbb időbeosztással, sok teendővel. Ez a könnyített verzió, reméljük, így is marad, s mennek a lurkók suliba – megszakítás nélkül. A sportoló srácok szüleinek ezáltal feszítettebb időszak jön, legalábbis ami az edzéseket illeti. Újra kell gondolni a lehetséges időpontokat, amikor beiktatható az edzés, lehetőleg ugyanaz a mennyiség, mint eddig. Valami azért biztos sokkal jobb lesz: lassan vége a brutális melegnek, így nemcsak kora reggel lehet majd edzeni, hanem este is.

Ultrabalaton esemény itt.

Mindent az eddigi Ultrabalatonokról itt!

Újra kell gombolnunk a kabátot, mert úgy sejtem, hogy többeknek nem jó az új időpont, és a kilométer-vállalásokkal kapcsolatban is változott sok minden – sajnos többnyire negatív irányban. Amíg a májusi versenyt megelőzi a téli-tavaszi felkészülés, az októberit nehezítette a forró, zivataros nyár. Ráadásul sokan megsérültek, illetve az állóképesség is változott. Szóval, izgalmas hetek jönnek, és nagyon várom, mit lehet kihozni ebből a néhány hétből, ami még a startig hátra van. Addig is hajrá, mindenkinek!

Ultrabalaton 2019 (Fotó: Balogh Ákos/Napló)

Nyitókép: Balatonaliga, 2017. MTI Fotó: Varga György

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva